3 Mayıs Cumartesi günü Adana’da Sincan Belediyespor ile karşılaşacak olan Dersimspor’un kulüp başkanı Erdal Güntaş, “Sene başından beri Dersimspor'un bu ile gerekli olan bir unsur olduğunu düşünerek, ismi dolayısıyla da manevi bir anlam taşıdığı için şahsım olarak zor bir görevi üstlendim ama umduğum bir destek bulamadım. Bu konuda Sayın Valimiz oyuncularımıza kalacak yer ve deplasmanlara gidiş gelişlerde destek sağladı. Başından beri benimle birlikte yönetimde olan arkadaşlarımız, taraftarlarımız takımlarını hiçbir şekilde yalnız bırakmadılar. Ama bu tek bir iki kişinin yapabileceği bir şey değil. Bu kente gönül vermiş iş adamlarının, sivil toplum kuruluşlarının da destek vermesi gerekiyor. Ama tüm sıkıntılara rağmen ligi 2. sırada tamamlamayı başardık” dedi.

Sincan Belediyespor’u yeneceklerini belirten Güntaş, “Akabinde bir maç daha yapacağız. O maçı da alırsak 3. Lige çıkıyoruz. Her iki maçı galibiyetle tamamlamamız için futbolcularımızın motivasyona ihtiyacı var. Maddi açıdan desteklenirlerse daha iyi bir moralle oynayacaklarına eminim. İlde bulunan ve "Ben Dersimliyim" diyen herkesin kendi imkanları doğrultusunda bu takıma destek olması gerekiyor. Her ne kadar BAL liginde mücadele etsek de bu çocuklar profesyoneller. Neticede bu onların mesleği ve geçimlerini böyle sağlıyorlar. Dersimspor tarihinde ilk defa bu kadar yaklaştık. Bunun da önemsenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu yıl önemli ve seviyeli karşılaşmalar yaptıklarını dile getiren Kulüp Başkanı Erdal Güntaş, “Taşkınlıkla, kırıp dökmeyle bir yere varılamayacağını herkes anladı. Futbolun dostluk olduğunu bizler bu yıl ispatladık. Geçen yıllardaki tecrübelerimizden bu yıl biraz daha olaylara profesyonelce yaklaşmaya çalıştık. Bunu da başardık ve bu güne geldik. Göreve gelirken de söylemiştim bu yıl 3. Lige çıksak da çıkmasak da görevi bırakacağım. Bu ile duyduğum manevi duygular dolayısıyla bu işi üstlenmiştim. Buradan herhangi bir çıkar, menfaat  gözetmedim. Ancak yine bu takıma, bu memlekete gönül vermiş biri olarak desteklemeye devam edeceğim. Hepimiz şunu gördük ki; birlik olmadan hiç kimse bir şey başaramaz. Bundan sonra da bu mantıkla hareket edeceğiz" dedi.

Bayburt Grup İl Özel İdare Gençlikspor Teknik Direktörü Bülent Topuzoğlu’nun, Dersimspor hakkında asılsın ithamlarda bulunduğunu da belirten Güntaş, konuya ilişkin şunları söyledi: “Bayburtspor Kulübü sene başında şöyle bir açıklama yapmıştı; Karadeniz kulüpleri kendi aralarında kumpas kuracaklar, bizleri düşürmek için. Biz ve Dersimspor'un çıkmasını istiyoruz. Bu açıklamayı yapan kişi Bayburtspor'un hocası. Bu iddialar kendi sitelerinde de var. Bizler öyle bir şey olduğuna inanmadık. Lig ilerledi. Bu süre içerisinde de Karadeniz kulüplerinin öyle olmadığı görüldü. 4 Trabzon, 2 Rize, 1 Artvin takımıyla yarıştık ve çok güzel dostluklar edindik.  Bu arada da bizi rakip olarak gördü bu hoca dediğimiz arkadaş. Bu defa da bizleri karalamaya başladı. İnsanları zan altında bırakmak hoş bir şey değil. Ben ilk defa bir teknik direktörün dönüp seyircilere küfür ettiğini gördüm. O da Bayburtspor teknik direktörü. Teknik olarak iyi olmadıklarına inandıkları için kimi kendisine potansiyel rakip görüyorsa onu kirletmeye çalışıyor. Bir kaç defadır böyle açıklamalarda bulunuyor ama biz şuana kadar hiç cevap vermedik. Ama bu defa açıklama yapma gereği duyduk. Bizim hakemleri baskı altında tuttuğumuzu vs. iddia etmiş. En son yine Erzurum'da oynadığımız Yomraspor maçıyla ilgili bir yorum yapmış. Yine hakemi baskı altında tuttuğumuzu iddia etmiş. Maçta en çok bizim takım sarı kart gördü. Maçı da penaltılarda kazandık. Yani bizim kalecimiz kurtardı. Hakem burada neye müdahale etmiş olabilir? Bu hoca burada hakemlerin nesini gördü anlamış değilim."