Bin 700 nüfuslu Mazgirt İlçesi'nin belediye başkanlığını on yıl aradan sonra Ak Parti'den aday olan Murat Becerikli kazandı.

Becerikli evli ve 3 çocuk babası. Anadolu İletişim Fakültesi lisans mezunu olan Becerikli, 3 yıldan bu yana Mazgirt İlçesi'nde hastane müdürü olarak görev yapıyordu. Becerikli, 31 Mart tarihinde yapılan seçimlerde 352 oy alarak belediye başkanlığını kazandı.

BECERİKLİ, "HİZMETLERİN EN İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET EDECEĞİZ"

2019 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimlerde halkın teveccühü ile belediye başkanı olduğunu söyleyen Murat Becerikli, "Üç yıldır burada hastane müdürü olarak görev yapıyordum. Halkımız bu görevi bize uygun gördü. Sağ olsunlar tercihlerini bizden yana kullandılar. Biz de belediye başkanı olduk. Bundan sonraki süreçte inşallah halkımıza gereken hizmetlerin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

İlçenin bir çok sorunu olduğunu dile getiren Becerikli, "Başta imar problemi var. Altyapı, üstyapı, çevre düzenlemesi, yol, konut problemi var. Burada yaşayan insanlar genelde civar yerlere, Tunceli'ye, Karakoçan'a, Kovancılar'a, Elazığ'a gidip alışveriş yaptıkları için ilçemiz geri kalmış. Önümüzdeki süreçte bunları çözmeye çalışacağız" diye konuştu.

BECERİKLİ, "BELEDİYELER SİYASET YAPMA YERİ DEĞİL"

Seçim sürecinde de belediyelerin hizmet yeri olduğuna vurgu yaptığını dile getiren Becerikli, "Belediyeler siyaset yapma yeri değildir. Biz de bütün insanlarımıza oy versin, vermesin o artık geride kaldı. Asli görevimiz neyse onu yapacağız. Daha çok halkımızın, ilçemizde oturan herkesi kucaklayan bir belediyecilik hizmeti vereceğiz" şeklinde konuştu.

"SADECE BELEDİYENİN DEĞİL GÖNÜL KAPISINI AÇIK TUTMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Seçim sürecinin ardından kapı sökme yönlü haberlerin medyada yer aldığına vurgu yapan Mazgirt Belediye Başkanı Murat Becerikli, "Kapı sökmekten ziyade kapıyı sürekli açık tutmak önemli. Sadece belediye kapısını değil gönül kapısını açık tutmak çok önemli. Türkiye'de kapıyı söktü yönlü haberler görüyoruz. Bunlar biraz popülist yaklaşımlardır. Gönül kapınızı açtığınız zaman zaten halk onu görür. Belediyenin kapıları da sürekli açıktır. Verilen hizmet de adil şekilde olursa o daha bir renk katar. Benim yaklaşımım bu. İnşallah bunu sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.