Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Aygün, “Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin en gözde üniversitelerinden biri olmasının yanında dünyada da saygın üniversiteler arasında yer almaktadır. Gerek yetiştirdiği öğrenciler gerek akademisyenleri ülkemizde saygın bir yere sahiptirler.

 18 Aralık 2012 tarihinde Göktürk-2 uydusunun fırlatılışı nedeniyle ODTÜ’de düzenlenen törene katıldınız ve tören esnasında sizi protesto etmek isteyen öğrencilere polis müdahalesi olmuştur. Siz bu protestolara tepki olarak ise katılmış olduğunuz programda “Ben bu üniversitenin yönetimini anlayabilmiş değilim, bunlar samimi değiller. Yine aynı şekilde bir toplantı sırasında, öğrenciler toplantı mahalline gelerek taşlamaya başladılar. Bu son olay ise bunun çok çok ötesinde. Polis oraya neden geldi? Kampüse sırt çantalarında bulunan molotoflarla gelen kişiler, eylem sırasında bunları yaktılar ve bunun üzerine polis destek istedi. Siz nasıl bir üniversitesiniz. Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler bunlarsa Türkiye batmıştır. Bu öğrenciler uydumuz fırlatılırken gururlanacağı yerde lastik yakıp eylem yapıyor. Sonda neymiş ODTÜ’de öğretim görevlileri protesto için derse girmiyormuş. Sonra neymiş protesto için derse girmiyorlarmış. Girseniz ne olur girmeseniz ne olur. Zaten sizin öğrettikleriniz anca bunlar gibi olur.” İfadelerine yer verdikten sonra Erdoğan’dan şu sorularına yanıt istedi:

           

1.         Ziyaretiniz sırasında görevlendirilen güvenlik görevlisi sayısı kaçtır?

2.         Etkinlikler için gittiğiniz üniversitelerde, öğrencilerin girişleri neden yasaklanıyor?

3.         Öğrenciler neden demokratik haklarını kullanamamaktadır? Öğrenciler protesto haklarını kullanırken uygulanan şiddeti içinize sindiriyor musunuz?

4.         Üniversite öğrencileri neden size ulaşmaları hep polis engeline takılmaktadır?

5.         ODTÜ ziyaretinizde görevlendirilen güvenlik görevlilerinin hiç mi suçu yoktur? Neden bu kadar güvenlik görevlisi ile üniversiteye gitmektesiniz?

6.         Siz üniversiteden ayrıldıktan sonra dahi polisin çekilmeme nedeni nedir?

7.         Güvenlik tedbiri alırken olaylarla ilgisi olmayan öğrencilerin ve çalışanların yaşadıkları büyük olumsuzluklara karşı duyarlı olmayan polisler hakkında işlem yapılmış mıdır?

8.         "Bu ülkenin evlatları, genç mühendisleri, böyle bir tasarım yapmışlar, böyle projeyi hazırlamışlar, bunu uzaya fırlatıyorsunuz” sözleri yine size aittir. Bu cümlede övdüğünüz kişileri, beğenmediğiniz akademisyenlerin yetiştirdiğini biliyor musunuz?

9.         Kabineniz içinde de ODTÜ mezunu bakanlar olduğunu biliyor muydunuz?

10.       Öğrencilerin sırt çantasında molotof kokteyli olduğunu iddia ediyorsunuz. Çantasında molotof kokteyli ile yakalanan öğrenci var mıdır? Hakkında işlem yapılmış mıdır?

11.       Yetersiz bulduğunuz ODTÜ’nün saygın akademisyenlerinin çalışmalarını hiç incelediniz mi?