Aralarında Baro Başkanı Avukat Uğur Yeşiltepe’nin de bulunduğu heyet tarafından gerçekleştirilen ziyarette kampta incelemeler yapılırken, kampta görev yapan gönüllülerden şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve güncel ihtiyaçlar konusunda bilgi alındı.

Heyet, kamp ziyareti sonrasında Diyarbakır Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı ve Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve yönetim kurulunu da ziyaret etti.

Tunceli Barosu tarafından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, “Tarihler boyu defalarca zulme ve katliama uğramış Ezidi Halkı, yirmi birinci yüzyılın şafağında bu kez emperyal güçlerin Ortadoğu’daki güç ve çıkar savaşının çocuğu olan IŞİD zulmüne maruz kaldı. Tarihin tanık olduğu en vahşi ve insanlık dışı yöntemlerle Mezopotamya coğrafyasını kana bulayan IŞİD, Şengal’e saldırdığında, Ezidiler yine yollara düştü. Dağlara ve insanlığa sığındılar. Şimdi binlercesi yanı başımızda, Diyarbakır’da büyük bir dayanışma ve emekle kurulan çadır kentte hayata tutunmaya çalışıyor. İnsanlığın vicdanına ve kardeşleşmesine sığınmaktan başkaca çareleri kalmayan Ezidiler, tarihin hafızalarına kazıdığı tedirginlik, korku ve güvensizlik ikliminde dayanışmayla ayakta kalmaya çalışıyorlar.

Kışın kapıya dayandığı bu günlerde, kampta ilk göze çarpan çocuk ve kadınlar oluyor. Topraklarından bir kez daha sürülmüş binlerce insan… Büyük bir emek, çaba ve dayanışmayla kurulan çadır kentte olabildiğince tüm ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılıyor. Gönüllüler ve belediye çalışanlarının çabası taktire değer. Temel vurguları dayanışmanın, hele ki bu kış vaktinde sürekliliğinin sağlanması. Çadır kente yerleşen Ezidiler’in ilk zamanlarda korku ve tedirginlik içerisinde olduğunu dile getiren kamp görevlileri, zaman geçtikçe ortaya çıkan dayanışma ve kardeşleşmeyle bu havanın dağıldığının altını çizdiler.

 

Baromuz tarafından gerçekleştirilen bu kısa ziyaret vesilesiyle bir kez daha tüm duyarlı kamuoyunu dayanışmayı büyüterek sürekli kılmaya çağırıyoruz” dendi.

baro_ic-002.jpg

 

baro_ic1-001.jpg

baro_ic2-001.jpg