Dersim’de Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulanan Özgürlük Anıtı önünde düzenledikleri basın açıklamasında barış çağrısını dile getirdi.

Açıklamada girişim adına konuşan Avukat Fatma Kalsen, bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü Türkiye ve Ortadoğu’da savaşın hüküm sürdüğü bir dönemde karşıladıklarını belirterek, “Bunun için son derece üzgünüz. Çünkü biz kadınlar savaş ve çatışmanın ne anlama geldiğini en iyi bilenlerdeniz. Geçmişten bugüne yaşanan şiddet ve çatışmaların en ağır bedelini kadınlar ödedi. Savaşta kadınlar şiddete, tacize, tecavüze ve yerinden edilmelere uğradı. Çocuk ve eşlerini kaybetti. O nedenle bu dönemle sürdürülmek istenen savaşa en çok biz kadınlar karşı çıkıyoruz. Başta Dersim olmak üzere yaşanan şiddet ve çatışmaları kabul etmiyoruz. Artık güne ölüm, operasyon, yasaklı bölgeler haberleriyle başlamak istemiyoruz. Yaşanan sorunların barış ve diyalogla çözülmesini istiyoruz. Savaş ve şiddet hiçbir zaman çözüm olmadı; olmayacak da” dedi.

Kalsen, 5 Eylül günü girişim olarak barışı daha güçlü haykırmak için kadınların katılacağı bir etkinlik düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.