Toplumsal Barış için Gençlik Girişimi tarafından yapılan çağrı şöyle:

Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi olarak bir kez daha ortak sorun ortak çözüm ilkemizi esas alarak Türkiye Halklarına çağrıda bulunuyoruz gelin barış için bir olalım iri olalım diri olalım güçlü yarınlar için buluşalım.

Bilindiği gibi Ülkemizde Üç yıldır devam eden Çözüm Süreci ile birlikte Dayanışma mozaiği olarak Dünyaya dayanışmanın birliğin ve beraberliğin örnek modeli olan Çanakkale mozaiğini bir kez daha Türkiye Halkları olarak diriltmek için çağrıda bulunuyoruz.

Biz kimiz bu ülkenin gençleriyiz, bu ülkenin geleceğiyiz. Biz Mevlana’nın, Âşık Veysel'in, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaşi Veli'nin, Hallacı Mansur'un, Yörük Mehmet'in, Pir Sultanın devamıyız biz barışı bizlere nasihat eyleyen Anadolu'nun ve Mezopotamya'nın yiğit analarının çocuklarıyız.

Barış için, Kardeşlik için, Dayanışma için ve güçlü yarınların işlevsel rol üstlendiği bir geleceği inşa etmek için yola çıkmış Doğunun Batının Kuzeyin Güneyin bir arada dirildiği bir Nesil’in eserleriyiz.

İşte onun içindir ki;

Bugün bir kez daha Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlun’a, Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanları Sn. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğluna, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli’ye ve tüm Milletvekillerine sesleniyoruz biz Savaş var iken Taşerona kadro, emekliye zam öğretmene atama istemiyoruz biz önce barış istiyoruz sonra taşerona kadro, emekliye zam ve öğretmene atama istiyoruz.

 Aynı zamanda Çözüm Süreci başlamadan önce önemli bir rol üstlenen Mit Müsteşarı Sn. Hakan Fidan’a da çağrıda bulunuyoruz. Annelerimizin toprak anaya yeniden gözyaşlarıyla evlat acısını anlatmamaları için Abilerimizin ablalarımızın tabutlarını omuzlamamak için sizleri yeniden aynı rolü üstlenmeye davet ediyoruz. Güçlü yarınlar için dayanışma için kardeşlik için…

 Bugün Aleviliğin Kızılbaş inancının mesken edindiği kutsal Munzur dağlarından Spil dağına Ilgaz dağlarına yükseltiyoruz sesimizi Havadan Sudan Topraktan ve ateşten ikrarlık alarak Barış mücadelemize devam edeceğiz. Tıpkı Mevlana'nın haykırdığı gibi "Nerede barış varsa biz orada olacağız" bize ya savaş ya barış seçeneği sunamayacaklar Mevlana olup haykırıp ya barış ya barış inadına barış Türkiye halklarının birliği beraberliği ve dayanışması için barış diyeceğiz.

Son olarak Türkiye Halklarının ortak mücadelesi barıştır bunun için diyoruz ki gelin bir arada aynı meydan da farklı dillerde farklı renklerde aynı sloganla buluşalım "Barış" olalım umut olalım.