Konferans Tahir Elçiye adandı.

Çatışmalı dönemlerde çocuklarını kaybeden Ailelerin evlerini ziyaret eden Toplumsal Barış için Gençlik Girişimi üyelerine Alevi Dedeleri ile beraber yerel sanatçılar da eşlik etti.

Tahir Elçinin Mirasına Sahip Çıkacağız

Çatışmalarda hayatını kaybeden asker ve örgüt mensubu aileleri ziyarette konuşan Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Sözcüsü Ferhat Güven şunları ifade etti. "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Dersim Barış Konferansından bir kez daha yineliyoruz ki Barış mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Barış için çalışacağız. Siz değerli Annelerimiz bizlere Barışı nasihat eylediniz, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi de Barış elçisi olarak bizler için geleceğimiz için çabalıyordu. Annelerimiz nasihatini emanetleştirmek için Tahir Elçi de güçlü adımlar atıyordu. Şimdi biz Tahir Elçi’nin yolunu kesmek isteyenlere inat Barışın yolunda kararlı adımlar atarak ilerliyoruz. Siz Annelerimize söz veriyoruz barış yolundan asla vazgeçmeyeceğiz.”

Tahir Elçi’den Barışın anahtarını devraldık diyen Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Sözcüsü Ferhat Güven "Tahir Elçi’ye söz veriyoruz biz gençler kaybedilmek istenen Barışın anahtarını asla kaybetmeyeceğiz. Barış yolunda ilerleyerek umudumuzu büyüteceğiz" dedi.

Dersim dört dağ içinde parçasını Büyük ninelerimizden ve dedelerimizden duyduk hepimizi ama gelin görün ki, Dersimin türküsünü bile değiştirmek istiyorlar diyen Güven sözlerini şöyle sürdürdü. "Biz çocuklarımıza Dersim dört dağ içinde türküsünü öğretmekte ısrarlıyız. Ama bir türkünün sözlerine bakıyorum birde Dersimin etrafını çeviren dört dağa bakıyorum. Türkünün nakaratı Dersim dört kale kol içinde oluyor. İşte bunun için Barış diyoruz özgürlüğümüz için barış diyoruz" diye konuştu.

Programa katılan Dersimli Alevi dedeleri ise Barışta ısrarlı olduklarını belirterek Çözüm sürecinin yeniden başlamasını ve İmralı görüşmelerinin yeniden başlamasını talep ettiler. Aile ziyaretlerinde yerel sanatçılar annelerle birlikte Daye Daye türküsünü de okudular.