Uzunçayır Baraj Gölü’ne Aktuluk Mahallesi mevkiinde kimliği henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişilerce fuel oil deşarj edildi. Fuel oil zaman zaman çıkan rüzgarın etkisiyle göl sahasında geniş bir alana yayılırken vatandaşlar da benzeri olayların daha önce de yaşandığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Ümit Tayam, göl üzerinde siyah bir tabaka oluştuğunu belirterek, “Az çok bilgisi olan insanlar bunun sıvı kalorifer yakıtı olduğunu söylüyorlar. Bu normal konutlarda kullanılmıyor. Normalde burada sürüler halinde su kuşları olması gerekirken şu an yoklar. Eminiz ki kuşların burada olmamasının sebeplerinden biri de budur. Yetkililerden duyarlılık bekliyoruz” dedi.

Her yıl bahar aylarında benzer manzaralar yaşandığını ifade eden Tayam, “Burası balıkçılık yapılan bir yer. Bu su sadece burada kalmıyor. Çevresindeki yeşil örtüye, daha aşağıdaki su kaynaklarına da kaynaklık ediyor. Sulama ve tarım suyu olarak kullanan insanlar var. Hayvanlarını sulayan insanlar var. Bu kirlilik burada kalmayacak ve yayılarak ulaşabileceği her yere ulaşacak” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde aynı noktada yine baraj gölüne fuel oil deşarj edilmişti.