Tunceli merkez Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir fırına, akşam saatlerine giden bir grup genç, fırın çalışanlarından tepsiyle götürdükleri balıkları pişirmelerini istedi. Ocağın kapalı olması nedeniyle gençlerin bu talebini reddeden fırın çalışanları ile genç grup arasında kavga çıktı.

Kavgaya polislerin müdahale etmesi sonucu olay kontrol altına alındı. Ancak gençlerin bir süre sonra yine aynı fırına giderek çalışanlarla kavga etmesi üzerine olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden polis ekipleri ve gençler arasında yaşanan tartışmaya çevrede bulunan bazı vatandaşların da müdahale etmesi sonucu olay polisle sokak çatışmasına dönüştü.

balik_ic.20121008191937.jpg

Polisin olaylar sırasında biber gazı ve göz yaşartıcı bomba kullanmasına göstericiler taş ve sopalarla karşılık verdi.

Saatlerce süren çatışmalarda, merkez Sanat Sokağı’nda bulunan Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği’ne de baskın düzenleyen polisler, burada 4 kişiyi gözaltına aldı.

Polisin, gözaltı işlemi sırasında bazı şüphelileri darp etmesi çevredekilerin tepkisine neden olurken, olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.