MHP Liderinin kente gelecek olması nedeniyle fırın ve eczaneler dışındaki tüm esnaf kepenk kapatırken, öğrencilerin tamamına yakını da okulları boykot etti.

Bahçeli’yi protesto etmek için Atatürk Mahallesi’nde toplanan binlerce kişi Valiliğe yürümek isteyince polisin plastik mermili, gaz bombalı müdahalesine maruz kaldı. Polisin attığı gaz bombalarından başta yaşlı ve çocuklar olmak üzere çok sayıda vatandaş etkilenirken, vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi. Gaz bombalarından etkilenen vatandaşlar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

DEVLET’İ DEVLET KARŞILADI!

Ziyaret programının ilk durağı olan Tunceli Valiliği’ne gelen MHP Liderini bazı partililer ile devlet protokolü karşıladı. Vali Osman Kaymak’la yaklaşık 20 dakika görüşen Bahçeli daha sonra valilik bahçesinde kurulun kürsüden kendisiyle birlikte gelen partililere hitap etti. Dersim konusundaki söylemlerini tekrarlayan Bahçeli, Dersim soykırımının bir isyan, Seyit Rıza’nın ise terörist olduğunu söyledi.

Konuşması sırasında Baro’ya bağlı bir grup avukat Bahçeli’ye tepki gösterirken, hükümet konağı ile adliye önüne yüzlerce çevik kuvvet polisi takviyesi yapıldı.

Tunceli Valiliği önünde ülkücülerin şen çocuklar gibi Bozkurt işaretleri ve üç hilalle fotoğraf çektirmeleri dikkat çekerken, Bahçeli, konuşmasının ardından konvoyla valiliğe çok yakın noktada bulunan Yunus Emre Camisinde Cuma Namazı kıldı.

Bahçeli, ziyaret edecek esnaf olmayışı ve Cemevi’nin kendisini kabul etmemesi nedeniyle kentten ayrılmak zorunda kaldı.

Bahçeli’nin ayrılmasının ardından uzunca bir süre protestolarını sürdüren Dersimliler daha sonra yürüyerek kent merkezine geldi ve olaysız şekilde dağıldı.

İŞTE, O ZİYARETTEN FOTOĞRAFLAR

bahceli_ic.jpg

 

bahceli_ic1.jpg

 

bahceli_ic2.jpg

 

bahceli_ic3.jpg

 

bahceli_ic4.jpg

 

bahceli_ic5.jpg

 

bahceli_ic6.jpg

 

bahceli_ic7.jpg

 

bahceli_ic8.jpg

 

bahceli_ic9.jpg

 

bahceli_ic10.jpg