Grand Şaroğlu Otel'de düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcıları Kenan Eskin, Ali Güldoğan ve Eşref Yonsuz, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Mazgirt Kaymakamı Engin Yalçın, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, İl Müftüsü Hüseyin Yıldırım, Fırat Kalkınma Ajansından İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Muhammed Abdullah Erdem, kurum müdürleri ve proje ofisi çalışanları katıldı.

 

Şimşek, projeyle Mazgirt ilçesi Bağın köyündeki Bağın Kaplıcası'nı ulaşım altyapısını tamamlayarak doğa ve jeotermal turizme hazırlamak, jeotermal kaynaklar yönünden zengin olan Tunceli'de jeotermal turizmi yaygınlaştırarak ekonomiye kazandırmayı amaçladığını belirtti.

 bagin_ic.20121018185613.jpg

Proje kapsamında çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Şimşek, "Fırat Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürüttüğümüz projemizin toplam bedeli 365 bin 770 lira olup proje bedelinin 272 bin 974 lirasını Ajans, 92 bin 796 lirasını da biz karşılıyoruz. Şu ana kadar 27 kilometrelik yolun 5 kilometresini asfaltladık. Önümüzdeki yıl 5 kilometre daha asfalt yapacağız. Yolumuz tamamlandığında hem kaplıcaya gitmek isteyen vatandaşların ulaşımı kolaylaşacak hem de kaplıca yolu grup köy yolu olduğu için köylülerimiz rahat ulaşım sağlayacak" diye konuştu.

 

Şimşek, konuşmasında, projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, projenin hayırlı olması temenni etti.

 

Haydar TOPRAKÇI