Vali Güner’in ayrılması esnasında 92 yaşındaki Hıdır Malkoç isimli vatandaş Vali Güner’e deyiş söyleyerek yoluna gül döktü.

 

Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner’in kentten ayrılması nedeniyle valilik önünde vedalaşma programı düzenlendi. Programa katılan ve huzurevinde kalan 92 yaşındaki Hıdır Malkoç Vali Güner’e Alevi Deyişi okuyarak yoluna gül döktü. Vali Güner de yaşlı adama sarılarak teşekkür etti.

 

Valilik önünde kendisini uğurlamaya gelenlere hitap eden Vali Güner, “Ülkemizin sorunlarının son derece grift ve çetin olduğu özellikle Alevilik ve Kürt meselesinin önemli bir viraja girdiği; milli birlik ve beraberlik projesini beraber yaşadık; bu süreci beraber yönettik. Bu güne kadar da güzel bir şekilde getirdik. Tunceli’de Dersim bölgesinde gençlerimize sahip çıkmaya çalıştık. Onlarla kucaklaşmaya, onları küstürmemeye çalıştık. Halka iyi muamele etmeye çalıştık. Sizle bir ve beraber olmaya çalıştık. Bizim size hakkımız geçmiştir ama sizin bize daha çok hakkınız geçmiştir. Hakkınızı helal edin” dedi.

 

Vali Güner konuşmasının ardından uğurlamaya gelenlerle tek tek vedalaşarak kentten ayrıldı.

 

Vali Güner’in yoluna gül döken Hıdır Malkoç isimli vatandaş ise, huzurevinde kaldığını, valinin kendisini ziyarete geldiğini ve moral verdiğini belirterek, bu nedenle yollarına gül döktüğünü söyledi.

 

vali_ic-008.jpg

 

vali_ic1-003.jpg