TBMM Başkanlığına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, önergesinde şunları dile getirdi: “Gazeteci İsmail Saymaz’ın yaptığı habere göre  ‘Şakran Cezaevi’ diye bilinmekte olan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamit Karslıoğlu’nun imzasını taşıyan 2 Aralık 2014 tarihli infaz kurumu içinde Psiko Sosyal Birime gönderildiği belirtilen evrakta, kaşık yuttuklarını, sıvı deterjan içtikleri, zayıf çocukların cinsel istismara uğradıkları, kurumda görevli infaz ve koruma memurlarının denetimsiz kaldığı, yetki ve sorumluluklarını aşarak yanlış kararlar icra ettikleri ve çocukların sürekli şiddete maruz kaldıkları yer almaktadır. Yine aynı şekilde Pozantı Çocuk Cezaevi’nde çocuklara taciz ve tecavüz eden 20 devlet memuru hakkında açılan dava ise takipsizlikle sonuçlanırken, davacı olan 4 çocuğun ‘devlet malına zarar verdiği’ gerekçesiyle davalı duruma düştüğü ve çocuklara toplam: 578 yıl, 11 ay 6 gün hapis cezası ve 978.180.00 T.L. adli para cezası verilmiştir.”

CHP’li Aygün şu sorularına yazılı yanıt istedi:

Şakran Çoçuk Hapishanesi’nde kaç çocuk mahkûm vardır?

Haberde bahsedilen yazışmalar doğru mudur? Doğru ise belirtilen konular ile ilgili neler yapılmıştır?

Şakran Çocuk Hapishanesi’nde bu olayların yaşanmasını engel olmayan görevliler hakkında hiç soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa kaç kişi hakkında açılmıştır ve sonucu nedir?

Bakanlığınız çocukları tekrar topluma bu şekilde mi kazandırmayı planlamaktadır?

Sokakta tecavüze ve şiddete engel olamayan hükümetiniz hapishanelerde de göz mü yummaktadır?

Şakran Hapishanesi’nde kaç çocuk tecavüze uğradığı için şikâyetçi olmuştur?

Hükümetiniz tecavüz ve taciz edenleri cezalandırmak yerine çocuklara ceza verilmesine neden tepki göstermemektedir? Sorumlular neden cezalandırılmamaktadır?

Pozantı Çocuk Hapishanesi’nde tecavüze uğrayan çocukların durumu sonuç itibariyle ele alındığında Şakran Hapishanesi’nde tecavüze uğrayan çocuklara ne kadar ceza verilmesi planlanmaktadır?

Tecavüze uğramak mı yoksa tecavüz etmek mi suçtur? Tecavüz etmek suçsa neden Pozantı’da tecavüze uğrayan çocuklar ceza almıştır?