CHP’li Aygün, önergesinde, “Hacker grubu RedHack, yılbaşı gecesi YÖK’e düzenlediği siber saldırının ardından, YÖK'ün Elektronik Paylaşım Sistemi ebys.yok.gov.tr'i hackleyen grup aralarında gizli ibaresi bulunan binlerce dokümanın yanı sıra üniversitelerde yaşanan yolsuzluklarla ilgili birçok “gizli” belgeyi twitter üzerinden yayımlamaya devam etmektedir. Skandal boyutunu geçen YÖK'teki usulsüzlüklerin belgelerinin açıklanmasına halkı ikna edici hiçbir açıklama yapılmamaktadır.

Redhack'in yayımladığı belgelerden bazılarında: mal alım yolsuzluğu, Atatürk Orman Çiftliği iddiaları, araç alımları, rektörler hakkında suç duyuruları, sahte belge ile akademisyen alınması, harçlar ve harçlara bankaların verdiği promosyon gelirlerinin farklı amaçlar ile kullanıldığı gibi iddialar yer almaktadır” ifadelerine yer verdikten sonra şu sorularına yanıt istedi:

1.         İddialar hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

2.         Hükümet olarak iddialar ile ilgili bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3.         Belgelerin gerçekliği ispatlandığında hükümet olarak istifa etmeyi düşünüyor musunuz?

4.         Böylesine büyük iddialar karşısında neden hükümet olarak günlerce açıklama yapılmamıştır?

5.         Türkiye tarihinde üniversitelerin karıştığı en büyük usulsüzlüklerin iktidarınız döneminde yapılmış olmasını nasıl yorumluyorsunuz?

6.         Üniversiteler neden son dönemde bilimsel çalışmaları dışındaki konular ile anılmaya başlamıştır? İktidarınızın etkisi nedir?

7.         Üniversitelerin saygınlığının yok olması ile karşı karşıya olan ülkemizde bunca olay nasıl ortaya çıkarılamamıştır? Türkiye halkı gerçekleri bu şekilde mi öğrenmeyi hak ediyor?

8.         Bundan sonra üniversitelerin böyle olaylara karışmayacağının garantisini verebiliyor musunuz?

9.         İddialarda adı geçen bütün rektörleri Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak istifaya davet etmeyi düşünüyor musunuz?