Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürlüğü tarafından av sezonunun sona ermesi nedeniyle yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Merkez Av Komisyonu tarafından alınan kararla üreme mevsimi başladığı için 2013-2014 av sezonu sona erdi. Merkez Av Komisyonu 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3 üncü maddesi çerçevesinde, yaban hayvanlarının üreme dönemine girmelerinden dolayı; yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve bir mirasın sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla gelecek nesillere intikalinin sağlanması gayesiyle av sezonunu kapattı.

Merkez Av Komisyonu, eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini göz önünde bulundurarak İlimizde 24 Ağustos 2013-02 Mart 2014 tarihleri arasını av sezonu olarak belirlenmesine karar vermiş olup 02 Mart 2014 tarih itibariyle tüm yurtta genel av yasağı başlatmıştır.

2014-2015 Av Dönemine ilişkin av sezonu ise Mayıs ayında toplanacak Merkez Av Komisyon toplantısı neticesinde belirlenecek ve alınacak kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte kamuoyuna duyurulacaktır.

Bakanlığımız ve Merkez Av Komisyonu tarafından belirtilen kurallara uyulması, av ve yaban hayatı kaynaklarının, koruma ve kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğin sağlanması, gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmektedir.”