İki dönem CHP Tunceli Milletvekilliği yapmış olan Sinan Yerlikaya’nın Ak Parti’ye geçmesinin ardından, Nazımiye ilçesinde iki dönem CHP’den belediye başkanlığı yapan Bertal Ateş’te Sinan Yerlikaya ile birlikte Ak Parti’ye geçme kararını aldıklarını söyledi.

CHP Tunceli eski Milletvekili Sinan Yerlikaya, noter aracılığı ile CHP genel merkezine istifa dilekçesini gönderdiğini ifade ederek yakın zamanda AK Parti'ye üyelik başvurusu yapacağını belirtti.

CHP Tunceli eski Milletvekili Sinan Yerlikaya ile birlikte Ak Parti’ye geçeceklerini söyleyen Nazımiye Belediye Eski Başkanı Bertal Ateş, Ak Parti Hükümetinin insan hakları, demokrasi ve hizmet anlamında Türkiye’yi biraz daha ileriye götürdüğünü söyledi

 

Nazımiye Belediye Başkanlığı yaptığı süre içinde Sinan Yerlikaya’nın kendisine büyük destek verdiğini belirten Bertal Ateş, aralarında ilçe başkanları, meclis üyelerinin de bulunduğu yüzlerce kişinin CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçme hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Ak Parti Hükümeti zamanında sağlık, eğitim, ulaşım ve birçok alanda hizmet yapıldığını belirten Ateş, “ Ben ve arkadaşlarım, Tunceli insanına daha iyi hizmet götürmek, ekonomik anlamda sürekli kötüye giden ilimizi ve ilçemize daha iyi hizmet getirmek için Sinan Yerlikaya ile birlikte Ak Parti’ye geçeceğiz. Bunun için de yakın zamanda CHP’den istifa edeceğiz.”diye konuştu.