Aile ve bireylerin sosyal yardım, sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması ve uygulanması; gerektiğinde eğitim, sağlık, istihdam gibi diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren ASDEP Projesi kapsamında alan taramalarına merkeze bağlı Yolkonak Köyü’nden başlandı.

Proje kapsamında 12 kişiden oluşan ASDEP ekibi, Yolkonak Köyü Muhtarı Mustafa Kılıç eşliğinde köyde bulunan aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdür Vekili Yaşar Bozkurt da köye giderek ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi.

Alan taramaları hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, Bilindiği üzere 64. Hükümet Programında “Sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşacak olan Aile Sosyal Destek Programı’nın alt yapısını tamamlayacak ve yeterli sayıda nitelikli personel istihdam ederek ASDEP’i aşamalı olarak hayata geçireceğiz.” Ayrıca “Aile bazında eğitim, sağlık, istihdam, gelir gibi alanları içeren sosyal risk haritası çıkaracağız. Bu kapsamda İlimize 12 ASDEP personeli çalıştırma yetkisi verilmiş olup elemanlarımız çalışmalarına başlamışlardır. Bu gün pilot köy olarak seçtiğimiz Yolkonak Köyü’nde alan taraması çalışmalarına başladık. Çalışmalarımızı İlçelerimizin merkez ve köylerini kapsayacak şekilde yaygınlaştıracağız” dedi.

Programın, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması ve uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasını kapsadığını kaydeden Bildirici, “ASDEP, sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesi amaçlanmaktayız” diye konuştu.

Programın aynı zamanda vatandaşlar ile kamu hizmetlerinin daha hızlı buluşmasını hedeflediğini ifade eden Bildirici, daha sonra 1929 doğumlu Hüseyin Toprakçı isimli vatandaşı evinde ziyaret ederek sohbet etti.