Daha önce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım hakkında çeşitli iddialarda bulunan İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Arslan, genel sekreterin iddialarını cevaplandırmasının ardından yeniden açıklama yaptı.

Genel Sekreterin köylere hizmet götürme konusunda eşit davranmadığını ileri süren Arslan, “Tunceli özel idare genel sekreteri inanç merkezlerine gelen 5 milyon TL neden 3 ilçeye dağıttı. Düzgün Baba Dersim’in önemli kutsal bir mekanıdır. Onun payı büyük olmalıydı. Bırak büyük payı, hiçbir şey vermedi. Bu dağıtım meclis kararı ile yapılmıştır demiş. Dayatmayla aldığın bir karardır. Ben karşı çıkmıştım ve imzalamamıştım. Arkadaşlarımız imzalamamı istediler. Ben de partimin grup kararına uydum. Köylerin altyapısı için gelen 2 milyon TL de eşit ve adaletli dağıtılmadı. Bütün ilçelere 300-400 bin TL gönderilirken Nazımiye İlçesi’ne neden 95 bin TL gönderildi.Son 3 yıldır Pülümür'e hiçbir hizmet yapılmıyor. Bunun nedeni nedir? Özel idarede 239 işçi ve memur çalışıyor, bunların içinde sadece bir tanesi Pülümürlüdür. Genel sekreter, devletin kurumunu kendi kurumu gibi keyfi kullanıyor. Yetkililer, bu durumu araştırıp, gereğini yapmalıdır" dedi.

 Yanında getirdiği Kur'an-ı Kerim'i eline alan Aslan, özel idare genel sekreterine çağrıda bulunarak, şunları söyledi: “Bugün, buraya doğruları söylemek için geldim. Sayın özel idare genel sekreterimiz, geçmiş yıllarda Pülümür'de müftülük de yapmıştır. Kur'an-ı Kerim'e inandığını da biliyorum. Pülümür Kırmızıköprü nahiyesi 72 haneli olup, 17 köyün bağlı olduğu Erzincan-Tunceli karayolu üstünde önemli bir yerleşim yeri olduğu halde bana inadın nedeniyle gelen ödeneği 3 haneli bir köyün kanalizasyonuna kullandırdın. Sen geçmişinde imamlık yapmış, dini vaazlar vermiş inançlı biri olmalısın. Kuran Tanrının kitabıdır.. Kuran-ı sana takdim ediyorum. Kurana el basarak vicdanen bu işi doğru yaptığına hakkı olanlara verdiğine dair yemin eder misin diyorum.”

İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Arslan, kiralanan bir iş makinesinin Mazgirt İlçesi İsmailli Köyü’nde özel şahsın çiftliği için yapılan havuzda 180 saat süreyle çalıştırıldığını da ileri sürdü.