6 Mayıs 2021…

Sevgili Babamıza….

Çinar ağacı gibi heybetliydi  duruşun… Sevdiklerini kollayan, koruyan, etrafına güven ve yaşama sevinci veren o içten gülüşünle daima içimizi ısıtirdin..

Haksızlığa karşı dağ gibi durur eğilip, bükülmezdin. „Onurlu Yaşamı“ prensip edinerek, bütün mütevaziliğinle saygıyla sahiplenirdin.

Ölümüne şahit olanlardan yaşlı bir Ana`nın sözlerini unutmak mümkün degil: „O haliyle, yerde kanlar içinde gördüğümde, sandım ki üzerimize Dağ devrildi, karıncayı incitmezdi nasıl kıydılar...“

Ölümünün 6.yılına girerken  Ailesi  olarak  umudumuz;

Masum ve onurlu insanların ölümüne direk yada dolaylı ortak olup kanını  ellerine bulaştıranlar; Kibir, Kıskançlık  ve Mülkiyet hırsını aşıp, insani değerlere sarılabilirlerse ancak o zaman aynı topraklarda kardeşçe yaşamak mümkün olur.. Mağdurları tahrik etmek, karanlığa çekmek yerine,  toplumsal  ve insani sorumlulukla davranmak; açık ve  dürüst bir pratik ile hayat yaşanır hale gelebilir.

Dersim`in toprağı Dersimlilere yetecek kadar genis ve kadimdir. Herkesi doyuracak kadar gönlü zengin, yüreği engindir. Kötüye yol vermeyi, iyiye kapı açmayı bilen, öğreten geleneğe ve maneviyata sahiptir. Yüzü karanlığa değil  aydınlığa  dönüktür.

Cinayetlere, katliamlara, haksızlıklara sessiz kalmak yerine,  aksine önlenmesi  icin,  toplumsal yaraların sarılmasına ortak olmalı/olmalıyız.

Babamızın ölümünün 6.yılına girerken; bu tarifsiz acıda,yanımızda olup, bize güç katan, destek veren Dostlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.Bize ve Babamıza verdiğiniz bu değere layık olacağız.

Dersim Topraklarında yaşanan her acı bizim de acımızdır. 4 Mayıs’38 Tertelesini, 6 Mayıs`ın  Üç Fidanını „ Deniz Gezmiş, Hüseyin Inan ve Yusuf Aslan`ı da unutmadık.., Mücadeleleri ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz..,

Hüseyin Aslan`ın Ailesi