Tunceli Merkez Elti Hatun Anaokulu öğrencileri tarafından kırsal alanda okul öncesi eğitime teşvik amaçlı başlatılan "Arkadaşımı Düşünüyorum Projesi" kapsamında Pertek Pınarlar Köyü anaokuluna kırtasiye ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı.

           Pertek İlçesine bağlı Pınarlar Köyü’nde gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Pertek Kaymakamı Memiş İnan, Pertek Jandarma İlçe Komutanı Binbaşı Erdem Karaman,  İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, Pertek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Gürtaş, Merkez Elti Hatun Anaokulu idareci, öğretmen, öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

        İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Eyyüpkoca proje ile ilgili yaptığı açıklamada “Elti Hatun Anaokulumuz tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında anaokulu öğrencilerine çok sayıda oyuncak, kırtasiye ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı. İlimizde okul öncesi eğitimin özellikle kırsal kesimde bu tür sosyal sorumluluk projelerinin yaygınlaşması adına başka okullarımızın projeler üretmelerini istiyoruz. Bugün çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdik İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak, kalitesini artırmak adına “Arkadaşımı Düşünüyorum” isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren okulumuza ve emeği geçen herkese teşekkür derim” dedi.

arkadas_ic.jpg

Elti Hatun Anaokulu Müdürü Sibel Tütmez ise yaptığı açıklamada, “Arkadaşımı Düşünüyorum” projesi; okulumuz öğrencileri ve velileriyle birlikte başlatılmış olan sosyal sorumluluk etkinliğimizdir. Aralık ayında başlattığımız etkinliğimizde birçok kişi bizlere destek oldu, öğrenci, öğretmen, veli birlikteliği ile toplanan kırtasiye, temizlik malzemeleri ve eğitim materyallerini bir köy okuluyla ve oradaki öğrencilerle buluşturup onlarla paylaşmak istedik ve bunun içinde Pertek ilçemize bağlı Pınarlar köyüne geldik. Bizimle birlikte gelip projemizin çocuklara ulaşırken mutluluğu bizimle birlikte paylaşan Tunceli Vali Yardımcısı Sayın Eşref Yonsuz’a, Pertek Kaymakamı Sayın Memiş İnan’a, Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Eyyüpkoca’ya, bizleri gülen yüzleri ile karşılayan Pınarlar Köyü Gazi Osman Paşa İlkokulu okul personeli ve minik öğrencilerine, bizlere destek olan tüm velilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

          Kampanyadan memnuniyetlerini dile getiren öğrenci velileri ise, yetkililere köylere kadar gelip ilgilendikleri ve eğitime önem verdikleri için teşekkür etti. Konuşmaların ardından öğrencilerle bir bir görüşen Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Kaymakam Memiş İnan ve Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca, öğrencilere oyuncaklarını dağıttı.