Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneği üyelerinin yanı sıra Karakoçan Belediye Eşbaşkanları, Karakoçan Alevi Derneği Başkanı ve HDP İlçe Örgütü de dayanışma amacıyla Peri Vadisi’ne gitti.

Arduç Ailesine destek amacıyla çadıra giden Doğa Derneği Başkanı Haydar Çetinkaya, “Diliyoruz ki Arduç Ailesinin talebi en yakın zamanda karşıların ve yaşadıkları mağduriyet son bulur. 21 yüzyılda duble yollarla, boğaz köprüleriyle övünen hükümet,  Dersim'de yapılan ucube bir baraj projesiyle engelli bir yurttaşımızı dağların arasında tecrite mahkum etmiş durumda. Bu utancı tüm Türkiye halkı görmelidir. Dernek olarak dayanışmamızı sürdüreceğiz ve önümüzde ki günlerde açlık grevine katılım sağlayacağız" dedi.

Munzur Koruma Kurulu adına konuşan Vedat Aldemir ise; “Yıllardan beridir Dersim doğal ve kültürel mirasının korunması için mücadele ediyoruz. Bugün de Peri vadisinde yaşatılan soykırımı bir kez daha protesto etmek ve Arduç ailesini desteklemek için buradayız. Tüm Dersim tek vücut olursa Arduç ailesi kazanacaktır” diye konuştu.

dernek_ic.jpg