Baraj ve HES’in su tutması ve yapımı taahhüt edilen yol ile köprünün yapılmaması nedeniyle yaklaşık bir yıldır mahsur kalan Arduç Ailesi Pazar günü açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Dersim ile Elazığ sınırındaki Peri Çayı üzerinde LİMAK Holding tarafından mahkeme kararlarının olumsuz olmasına rağmen yapımı tamamlanan Pembelik Barajı ve HES nedeniyle Nazımiye İlçesi Dallıbahçe Köyü Ilısu Mezrası’nda yaşayan Ayhan ve Adile Arduç çifti mahsur kaldı.

Şirket, köprü ve yol taahhüdünü yeri getirmediği için mezrada mahsur kalan aile, bugüne kadar yaşadıkları sıkıntılara çözüm bulunmaması üzerine 5 Temmuz tarihinden itibaren süresiz ve dönüşümlü açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan Arduç Ailesi, “Bir yıl oldu Ilısu’da mahsur durumdayız. Bütün yaşamsal haklarımız gasp edilmiştir. Bütün ilgili resmi kurumlara Nazımiye Kaymakamlığı, Tunceli Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdare dahil Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı, Ulaşım Bakanlığı, bütün siyasiler dahil bir çok defa müracaatlarımıza rağmen çözüme dair herhangi bir gelişme olmadı. Bizlere ve bizim kutsallarımıza, doğamıza, yaşam alanlarımıza ve de anayasal haklarımız dahil yaşamsal haklarımıza yapılan bu zulmü kınıyoruz ve de kabul etmiyoruz. Dolayısıyla 5 Temmuz tarihinden itibaren süresiz dönüşümlü açlık grevine başlıyoruz” dedi.

Arduç Ailesi, duyarlı tüm kesimleri eylemlerine destek vermeye çağırırken, açlık grevine Ayhan ve Adile Arduç’un yanı sıra İsmail Altay ve Yıldız Köhl’ün de katılacağını duyurdu.