Yazıyı gören vatandaşların haber vermesi üzerine polis ekipleri apartmanda inceleme yaptıktan sonra yazıya el koydu.

Edinilen bilgiye göre, Dersim Merkez Atatürk Mahallesi 69. Sokakta bulunan Vadi Apartmanının girişinde bulunan duyuru panosuna kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından IŞİD terör örgütünün marşı olan “Dawlah el-İslam qamat” yazısı yazıldı.

Yazıyı gören apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri tarafından apartmanda inceleme yapılmasının ardından yazıya el konuldu. Olay yerine giden basın mensuplarının yazıyı çekmesini isteyen apartman sakinlerinin talebinin reddedilmesi üzerine apartman sakinleri ile polis ekipleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından olay yerinden ayrılırken apartman sakinleri yazı nedeniyle tedirgin olduklarını dile getirdi.

Apartman sakinlerinden Şerafettin Coşkun, “Saat 7:30 gibi çarşıdan eve dönerken panodaki yazıyı gördüm. İnternetten araştırınca İslam Devleti Ayaklanıyor diye bir açılımı olduğunu gördüm. Bu durum bizi tedirgin ediyor. Bu konuda gerekenin yapılmasını ve olayın aydınlatılmasını istiyoruz. IŞİD’çilerin sınırdan geçtiğini de basından takip ediyoruz. Buraya gelmeleri de muhtemeldir” dedi.

Aynı yazıyı kendisinin de gördüğünü belirten apartman sakinlerinden Hüseyin Kılıç ise; “Tüm diretmelerimize rağmen basının yazıyı çekmesine izin vermediler. Yarın öbür gün bu yazı nasıl aydınlatılacak. Hep Alevilerin evleri işaretleniyor. Tedirginiz bu olayın aydınlatılması için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.