Fidan dikim etkinliğine Berkin’in Annesi Gülsüm ile Babası Sami Elvan da katıldı.

“Her Yere Berkin Elvan Fidanlığı” sloganıyla Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF), Munzur Çevre Derneği, Dersim Merkez, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Ovacık ve Pülümür Belediyeleri, Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi, Bursa Dersimliler Derneği, Tunceli Sanayici ve Girişimciler Derneği (TUSGİD), Pülümür Dağyolu Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği, Pülümür Kırkmeşe Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği, Berlin FREE MUNZUR Çevre İnisiyatifi, Dersim Kulturverein MAİNZ, Gezici Müzisyenler Topluluğu ve Munzur Çevre Platformu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Berkin Elvan’ın anne ocağı olan Ovacık İlçesi’nin Çöğürlü Köyü’nde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Sanatçılar, Ovacık Belediye Başkanı TKP’li Mehmet Fatih Maçoğlu, vatandaşlar, Anne Gülsüm ile Baba Sami Elvan’ın da katıldığı fidan dikiminde sık sık “Berkin Elvan Ölümsüzdür!, Gezi Şehitleri Ölümsüzdür” sloganları atıldı.

Berkin Elvan’ın Dayısı tarafından köyde tahsis edilen 10 dönümlük araziye fidanlar dikilerek, “Berkin Elvan ve Gezi Şehitleri Fidanlığı” oluşturuldu.

Berkin’in anısına fidan diken anne ve babası duygulu anlar yaşadı.

Fidan dikiminin ardından konuşan Anne Gülsüm Elvan, diktikleri fidanın yeşereceğini, boy vereceğini söyledi.

berkin_ic-002.jpg

Diktiği fidana dokunarak öpen ve “Berkin” diyen anne Gülsüm Elvan,  Başbakan Erdoğan’ı kast ederek, “14 yaşındaki çocuğu terörist yaptı. Benim oğlum cellat değildi” dedi.

Baba Sami Elvan ise, Gezi sürecinin 3 ağaçla başladığını ve 8 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, “Bunların en küçüğü Berkin’di. Berkin en son öldü. Bundan sonra bir tane Berkin’imizi, diğerlerini kaybetmeyeceğiz. Hepsi burada yaşayacak. Biz Berkin’i bu şekilde yetiştirdik, ellerimiz topraklı şekilde ama onu aldılar elimizden. İnanıyorum ki bundan sonra bir tane Berkin vakası olmasın. Çocuklarımız büyüsün. İleride belki Berkin ve onun gibi çocuklar bu ülkeyi idare edecekti ama olmadı. Milyonlarca Berkin var. Onlara güveniyorum. İnşallah Berkin’imizi yaşatacaklar. Bugün bunun için buradayız” diye konuştu.

berkin_ic2.jpg

Kısa açıklamaların ardından Sanatçılar Hilmi Yarayıcı, Ahmet Aslan, Erdoğan Emir, Metin Kahraman, Emre İnanan, Gülay Arslan, Abdullah Demirbilek, Tuncer Duman ve Ayşe Tütüncü Berkin Elvan için “Memik Oğlan” eserini seslendirdi.

Berkin Elvan için Munzur Gözelerinde lokma, ilçe merkezinde ise; kırk yemeği verildi. İlçede akşam da Berkin’in anne ve babasının da katılacağı birlik cemi tutulacak.

19-21 Nisan arasında Berkin Elvan anısına düzenlenen etkinlik kapsamında merkez ve beş ilçede bin ceviz fidanı dikildi.

 

berkin_ic1-001.jpg