Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eşsözcüleri Eylem Çelik ve Ferhat Güven barış sürecinin devam etmesi için merkez PTT’ye giderek Cumhurbaşkanı, Başbakan ve tüm siyasi parti liderlerine mektup gönderdi. Mektup gönderiminin ardından PTT önünde açıklama gerçekleştiren Eşsözcü Ferhat Güven, AKP, MHP, CHP, HDP, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına çözüm sürecinin devam etmesi için mektup gönderildiğini ifade etti.

mektup_ic-001.jpgGüven, hükümetin kurulamadığını, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “çözüm süreci biterse biz hükümeti kurarız” dediğini belirterek, “Bizde MHP Liderine sesleniyoruz, Dersimli, Mersinli, Aksaraylı annelerin ağıt yaktığında, evlerin önüne tabut geldiğinde sen koalisyon yöntemiyle aldığın bakanlık koltuklarında rahat oturabilecek misin?” sorusunu sordu.

2 yıldır süren çözüm süreciyle birlikte çocukların sokaklarda oyun oynadığını, silah sesi duyup oyunlarını yarıda bırakıp kaçmadığını söyleyen Güven, yeni doğan çocukların silah sesleriyle büyümediğini ifade etti. Var olan çözüm sürecinin güçlenmesi için adım bugün adım attıklarını kaydeden Güven, “Umut ediyoruz ki bu adımımız güçlenecektir. Ve çözüm süreci devam edecektir. Bizler bu ülkenin gelecekleriysek çözüm sürecinin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Ardından konuşan Eşsözcü Eylem Çelik ise, genç kadın öncülüğünde üstlenilen misyonun bir kez daha yerine getirilerek tüm siyasi partilere ve cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığa çözüm sürecinin devam etmesine yönelik mektup gönderdiklerini ifade etti. Barış sürecinin daha çok kadınların ve annelerin üzerinden yürüdüğü vurgusunu yapan Çelik, “Hem gerilla annelerinin hem de asker annelerinin ortak isteği olarak barışın devamlılığı ve kalıcılığı için Dersim’den ses olmak istedik” diye konuştu.