Tunceli’nin Çemişgezek İlçesi’nde İhlas Haber Ajansı muhabirliği yapan Sezai Akın tarafından çekilen “Anadolu’daki Sevgili Çemişgezek” Belgeseli tamamlandı.

Belgesel yapımı için uzun yıllar uğraş verdiğini ve Çemişgezek İlçesi’ni anlatan il tanıtım belgeselini hazırladığını belirten Sezai Akın, “Anadolu’daki Sevgili Çemişgezek” adını taşıyan ve yaklaşık otuz dakika süren Çemişgezek ilçemizin tanıtım filmini, seçici bir bakış açısı kullanmaya çalışarak nihayet tamamladık. Bulunduğu coğrafya ve nüfus bakımından her ne kadar küçük, şirin bir ilçe sayılsa da biz Çemişgezek’i yarım saatlik bir süreye sığdırmaya ve metropollerin özlem duyduğu o samimi hayatları, tarihe tanıklık etmiş, hala ayakta durmayı başarabilen tarihi eserleri; gerçek değerlerinden ödün vermeden anlatmaya çalıştık. Bu zorlu çalışmayı ilçem adına temel bir prestij çalışması olarak görüyor ve zengin tarihi dokusuyla, özgün kültürel özellikleriyle, geçmişinin değerli dokusunu hafızasına işleyen, bugünün çağdaş koridorlarını adımlayan ve yarınını inşa etmeye çalışan Çemişgezek’i tanımayanlarla tanıştırmak istiyorum” dedi.

Belgesel çalışmasında ilçenin dünü ve bugününü görsellerle vermeye çalıştığını kaydeden Akın, “İlçemizin tanıtımında ve hak ettiği değere kavuşmasına katkı sunması için hazırladığımız bu belgesel filmi; uygun şartlar oluşursa yerel ve ulusal yayın kuruluşlarına, seyahat acentelerine, üniversitelere, yurtiçi ve yurt dışı turizm fuarlarına dağıtımını sağlamanın çabası içinde olacağız. Tanıtım materyalleri; takdir edildiği üzere bir yörenin, yöre kültürünün geniş çevrelere tanıtılmasında kilometre taşı hükmündedir. Bu belgesel film; sadece alıp yaşadığımız yerde bilgisayarımızdan izlemek için değil, ilçemizin rengârenk dokusunu başkalarına tanıtıp bu görselleri merak edip yerinde görmek isteyenler için de davetiye niteliğindedir.  Siz ne kadar severseniz sevin, asıl olan ne hissettirdiğinizdir. Siz ne kadar güzel olursanız olun, beğenildiğiniz kadar güzelsiniz. Ben de kendi adıma Çemişgezek’i hep çok gün yaşamış, bakışların çevrilmesi gereken bir güzel olarak görüyorum.

Bu belgeselimizin memleket hasreti çeken gurbetçi Çemişgezekliler için de eşsiz bir armağan olacağını düşünüyorum. Dilime pelesenk olmuş bir cümleyi burada ifade etmek istiyorum: “Bir anne çocuğuna ne kadar düşkünse, Çemişgezekliler de memleketine o kadar düşkündür.”   

Bu belgeselin Çemişgezek’e ve Çemişgezeklilere hayırlı olmasını, ilçemizin tanıtımına bir nebze de olsa katkı sağlamasını diliyor, Çıra Yapım etiketli, “Anadolu’daki Sevgili Çemişgezek”adlı tanıtım Belgeselimizin başından sonuna kadar yapımında desteğini esirgemeyen, Çıra Yapım’ın sahibi özverili hemşehrimiz Dursun Alkoç ağabeyime, ekibi montajda Hakan Karakuş’a, grafik ve animasyonda Ahmet Taşkın’a ve belgeselin seslendirmesinde emeği yadsınamayan Ömer Faruk Er’e, sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.