Dersim Belediyesi “İçmesuyu, Kanalizasyon, Yağmursuyu İnşaatı ve Otomasyon Sistemi”  çalışmaları kentin ihtiyaç duyulan bölgelerinde yeni kanalizasyon şebekesi hattı döşeme çalışmaları devam ediyor.

Fen İşleri Müdürlüğü bağlı ekipleri, “İçmesuyu, Kanalizasyon, Yağmursuyu İnşaatı ve Otomasyon Sistemi”  projesi kapsamında, Esentepe (Gome Dewreş) , İnönü (Harçik) , Cumhuriyet (Gazik), Atatürk (Sihenk), mahallelerinde yeni kanalizasyon şebekesi döşeme çalışmalarını yürütülüyor.

   “İçmesuyu, Kanalizasyon, Yağmursuyu İnşaatı ve Otomasyon Sistemi”  projesi işinin ihale bedeli 11 milyon TL’ye tekabül ederken,  Kanalizasyon İnşaatı yapım İşinin iki yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

Çalışma kapsamına en büyük çalışmalardan biri İnönü (Harçik) ve Esentepe (Gome Dewreş) Mahallesi’nde yürütülüyor. Esentepe (Gome Dewreş) Mahallesi’nde 400 parselin yerleşime açılması için 12 kilometre yeni yol çalışması yapıldı. Yine bu bölgede 12 kilometre Kanalizasyon ve içme su şebekesi döşenecek.

Çalışmalar kapsamında şuan İnönü ( Harçik)  Mahallesi’nde altyapı olmayan bölgelerde çalışmalar sürüyor. Bugüne kadar caddelerde 12 bin metre kanalizasyon şebeke inşaatı tamamlandı. Çalışmalar tamamladığında 45 bin metre kanalizasyon şebekesi döşenmiş olacak.