Haberde kullandığı bazı ifadelerin yanlış anlaşıldığını belirten Alican Ağtaş, “Mesela ilimizde profesyonel spor yok ifadem yanlış anlaşılmış. Tunceli’de yetenekli profesyonel çok sporcu var. Özellikle karatede. Profesyonel sporcu yaptığı spordan para kazanan kişidir. Ama maalesef ilimizde yetenekli bu sporcular yeterince desteklenmiyor ve yaptıkları spordan para kazanamıyorlar. İlimizin en başarılı branşlarından olan karatede ulusal ve uluslar arası başarılara imza atmış; milli takımda yer alan arkadaşlarım var ve ben sadece kendi başarılarımla değil onların başarılarıyla da gurur duyuyorum. Gönül isterdi ki bu yetenekli insanlar yetkililer tarafından desteklensin ve bu işten hayatlarını idame edebilecekleri parayı kazansın” dedi.

Karatede yakaladığı başarılarda hocası Celal Cüvelek’in büyük payı olduğunu söyleyen Ağtaş, “Celal Cüvelek hocam, çocukluğumdan beri benimle ilgilendi. Buralara gelmemde büyük emeği var. Kendisine teşekkür ediyorum. Yine geçmişte ilimizde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yapan Sayın Haydar Doğan’ın gerek burada bulunduğu süre içinde gerekse de daha sonrasında bana büyük emekleri geçti. Ona da teşekkür etmeyi borç biliyorum. Karateyi bıraktığım dönemde Milli Takımlar Teknik Direktörü Dr. Cenap Türkeri hocam spora yeniden dönmemi teşvik etti. Kendisine şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Ailesinin de spora yönelmesinde ve aldığı başarılarda büyük emeği olduğunu kaydeden Alican Ağtaş, “Bir sporcu için moral ve motivasyon, maddi ve manevi destek en az antrenman kadar önemlidir. Bu anlamda bugüne kadar bana her türlü desteği veren ailem, hocalarım ve destek sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.