Hozat’ımızın kelimelerle anlatılması mümkün olmayan İnsanlığı, dürüstlüğü, güler yüzlülüğü, sevgisi, saygısı, inancına ve kültürüne olan bağlılığı ile tanınan ve gönüllerde taht kurmuş güzel insanı Murat KÜÇÜK’ü maalesef daha ömrünün baharı sayılacak bir yaşında (46 yaşında)  15.01.2018 günü kaybettik.

Murat KÜÇÜK, aynı zamanda Hozat’ın Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği Cemevinin de başkanı idi. Hozat Cemevinin ( Hozat’ta önemli bir değer olan Ahmet YURT Dede ve duyarlı birkaç canımızla birlikte büyük bir özveriyle yapımına öncülük etmiş ve cemevini bitirerek zor koşullarda topluma hizmet aşamasına getirmiştir.

Kendisi duyarlı bir kişiliğe sahipti.  İlimizde veya ilimiz dışında çağrıldığı her toplantıya mutlaka iştirak ederdi. Bu manada da gerek Cemevimiz gerek Üniversitemiz gerekse diğer kurumların özellikle inançsal konulardaki hemen her toplantısına iştirak etmiştir.

Ama ne acıdır ki biz Cemevi Başkanları ve Kanaat önderleri olarak Murat canımızı sonsuza uğurlarken ona son görevi yapmasını beklediğimiz bir kurumun ne çelengini ne de o kurumu temsilen cenazede birilerini görmedik. Üstelik söz konusu o kurum bünyesinde Alevilik Araştırmaları ve Uygulama Merkezi adıyla bir birimi bulundurmakta.  Evet, canlar MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’nden bahsediyorum ve üniversitenin yetkilisine soruyorum. Allah aşkına o Merkez niye var. Ne iş yapar. Alevi kenti Tunceli’de bir Cemevi Başkanının cenazesine katılmaktan bile aciz, bir çelenk göndermekten bile aciz. (Sakın demeyin merkez Müdürümüz oradaydı. Çünkü kendisine özellikle sordum. Kendisi üniversite veya merkez adına orda olmadığını ve tamamen şahsı adına orda olduğunu beyan ettiler. ) İnanın Üniversite bünyesinde Alevilik adı ile başlayan o merkez olmasa bu kırgınlığı yaşamaz; bu sitemi etmezdim. Üniversitenin en yetkilisine sesleniyorum. Lütfen Alevilik ismini o tabeladan kaldırın. Ya da ismin hakkını verin. Daha fazla o ismi istismar etmeyin.  Sizlerden istirham ediyorum. 

ALİ EKBER YURT

Tunceli Cemevi Başkanı