TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP Milletvekili Hüseyin Aygün önergesinde şunları kaydetti: “İstanbul Sarıgazi’de ağırlıklı olarak Alevi yurttaşların yaşadığı Sarıbelde Sitesi’ndeki 9 apartmanın duvarına yazılan “Alevilere, Kürtlere ölüm. Tekbir IŞİD ” yazıları yazılmıştır. Şikâyet üzerine inceleme başlatılmıştır. Olay yerine gelen polis, sadece duvarlara yazılan yazıların fotoğrafını çektiğini ve sitedeki kamera görüntülerinin bir kısmını alarak, parmak izi çalışması yapmadan ayrılmıştır. Hatta olay yerine gelen bir polisin de “ Belki yazılamayı sizin içinizden veya çevrenizden bazı gruplar yapmıştır ” dediğine dair iddialar basında yer almıştır.”

CHP’li Aygün şu sorularına İçişleri Bakanı Ala’dan yazılı yanıt istedi:

Kaç apartman duvarına yazı yazılmıştır? Kaç evin kapısına işaret konulmuş ya da yazı yazılmıştır?

Duvarlara neler yazılmıştır?

Konu ile ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise nedeni nedir?

Olay yerinde parmak izi çalışması yapılmadığı iddiaları doğru mudur? Neden parmak izi çalışması yapılmamıştır?

Sadece sitenin güvenlik kamera görüntüleri mi alınmıştır? Çevredeki mobese veya diğer güvenlik kamera görüntüleri alınmış mıdır? Alınmamış ise neden alınmamıştır?

Tanıklar ve görüntülere rağmen neden kimse gözaltına alınmamıştır?

 ‘Çocukların işi’ deyip geçiştirilecek midir?

Olay yerine giden bir polisin “ Belki yazılamayı sizin içinizden veya çevrenizden bazı gruplar yapmıştır ” dediği yönündeki iddialar doğru mudur? Doğru ise polis memuru hakkında işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? Polis memurunun bu iddiası neye dayanmaktadır?

Bu tür işaretlemeler neden ciddiye alınmamaktadır? İşaretlenen ev sahiplerinin Alevi olması nedeniyle mi?

İşaretlemelerin olduğu bölgede yaşayan yurttaşların güvenliği hususunda bir önlem alınmış mıdır? Ne gibi önlemler alınmıştır? Alınmamış ise neden alınmamaktadır? Önlem almak ve işlem yapmak için birinin hayatını kaybetmesi mi gerekmektedir?