Grand Şaroğlu Hotel’de düzenlenen toplantıda konuşan Ak Parti İl Başkanı Vahdet Sinan Yerlikaya, Dersim’in sosyal, ekonomik ve siyasal sorunları olduğunu; bu sorunları çözmeye talip olduklarını söyledi.

Ak Parti Hükümeti döneminde ile yapılan yatırımlardan söz eden Yerlikaya, “Ak Parti İktidarı döneminde Dersim’e yaklaşık 3 katrilyonluk yatırım yapıldı. Bu yatırımlar devam edecek. İlimizde üniversite kurulması, yeni devlet hastanesi yapılması son derece önemlidir” dedi.

Yerlikaya, yapılması planlanan yatırımlara ilişkin ise; şu bilgilere yer verdi: Pertek ve Pülümür yollarının yapımı, Akyünlü Köprüsü, Mazgirt ve Ovacık İlçesi’ne hastane, ağız ve diş sağlığı hastanesi, olimpik yüzme havuzu, TOKİ konutları, Ovacık-İliç yolu, kadınlar ve yaşlılar için sığınma evi, kentsel dönüşüm.

akp_ic-001.jpg

İl Başkanının ardından söz alan Ak Parti Tunceli Belediye Başkan Adayı Erkan Eroğlu, Dersim sevdalısı olduğunu belirterek, Ak Parti ile yollarının Dersim’e hizmet etmek noktasında kesiştiğini dile getirdi.

Dersim’in Cumhuriyet tarihi boyunca birikmiş sorunları olduğunu kaydeden Eroğlu, “Biz birikmiş bu sorunları çözmeye talibiz. Bu inancı kalben taşıyoruz. Seçilmemiz halinde kentsel dönüşümden tutun da altyapı sorunlarına kadar olan sorunları çözeceğiz. Dersim’i dört mevsim turizme açık bir kent haline getireceğiz. Dersim’e yeni meydanlar, alanlar kazandırarak burayı bir kültür kenti yapacağız” diye konuştu.

Barış ve huzur ortamının devamıyla birlikte Dersim’in hak ettiği yere geleceğini ifade eden Eroğlu, seçim sürecinde bütün Dersimlilerden destek beklediklerini sözlerine ekledi.