Haber: Serhat Ozan YILDIRIM

Programa, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Açıkgöz, kurum amirleri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasında Ahiliğin özünde birlik ve beraberlik olduğunu dile getiren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, “Bu dönemde ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ahiliğinde özünde de birlik ve beraberlik vardır. Birbirimize sahip çıkmamız lazım. Kıymetli esnaf ve sanatkâr kardeşlerim; Ahi Evran'ın günümüzdeki temsilcileri olarak, onun bıraktığı mirası en güzel şekilde taşıyacağınıza, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi, çıraklık, kalfalık, ustalık merhalelerinden geçen evlatlarımızın Ahilik ilkeleri doğrultusunda yetiştirilmesi, şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi açısından da büyük önem taşımaktadır“ dedi.

Konuşmasında Dolar kurundaki artışa da değinen Belice, “Dünya küresel bir güç üzerine kurulu ve bu güçte de büyük sermayeler öne çıkmaktadır. İlimizde de çeşitli büyük marketler sayısal bakımdan büyük bir yoğunlukla ile karşı karşıyalar. Ben, bunun eksikliğini belediyede bulmaktayım. Çünkü belediyelerin mevzuatında yerel esnafı koruma hükümlülüğü vardır. Küçük esnaf bu ülkenin temel taşıdır. Biz temel taşları ortadan kaldırırsak tavan çökmüş olur” diye konuştu.

Ahiliğin özgeçmişinden bahseden Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Servet Gün’ün konuşmasının sonra Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya ilin ahisi olarak seçilen Sabriye Bulut’a plaket verdi. Yılın kalfası olarak seçilen Melek Karadağ’a plaketini Esnaf Sanatkar Oda Başkanı Hıdır Belice, yılın çırağı seçilen Saime Özer’e ise; plaketini Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zeynel Açıkgöz verdi.

Ahilik programı, katılımcılara ikramda bulunulmasının ardından sona erdi.

ahilik-haftasi-kutlamasi-(2).jpg

ahilik-haftasi-kutlamasi-(4).jpg

ahilik-haftasi-kutlamasi-(3).jpg

ahilik-haftasi-kutlamasi-(5).jpg