Vali Kaymak mesajında şunları dile getirdi: “Ahilik kültürü ve felsefesi, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas almıştır. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alınmış ve bu insani değerler toplum tarafından bir yaşam tarzı olarak da benimsenmiştir. Bugün uygar dünya ülkelerinin, toplumlarında uygulamaya çalıştıkları bu değerler, 13.üncü yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından “Ahilerin Vizyonu” olarak uygulanmış ve böylece diğer ülkelere de örnek olmuştur.

                 Ahilik kültür ve felsefesinde, toplumun refahı ve sosyal sorumluluk öncelikli bir ilkedir. Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkârlar ile bunların mesleki kuruluşlarında yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması ile çalışma ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi için Ahilik Haftası kutlamaları yapılmaktadır.

                 Ahi birlikleri, tarihe karışmış bir kurum olmasına rağmen, Anadolu’nun çeşitli yerlerinde onların izini hala görmekteyiz. Eğitim, istihdam ve üretim üçlüsünü en mükemmel şekilde kurmuş Ahi Birlikleri, eğitimi hayat boyu süren bir faaliyet olarak düşünmüş ve mesleki eğitim ile genel eğitimi birbirini tamamlayan unsurlar olarak uygulamıştır.

               Ahilik kültür ve prensiplerinin yaşatılması ve geleceğe taşınması, yalnız bizim için değil, bütün insanlık için faydalı sonuçlar doğuracaktır. Esnaf ve sanatkârın Piri Ahi-Evran’ın “Akıl ve Ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir. Vizyonu bugün ve sonsuza dek bizimde misyonumuz olacaktır. Ahilik, günümüze yüksek ticaret ahlakı, çalışma disiplini, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama arzusu ve ekonomik gelişme açısından demokrasinin gelişmesi, sosyal barışın gerçekleşmesi ile de büyük önem taşımaktadır.

               Toplumumuzda önemli bir yer teşkil eden ürettikleri hizmetlerle tüm topluma yarar sağlayan esnaf ve sanatkârımız, Piri Ahi Evran-ı Veli tarafından toplumumuza yerleştirilen ilkelerle hizmetlerini sürdürmektedir. Bu düşüncelerle tüm esnaf ve tüccarların Ahilik haftasını kutlar çalışma hayatlarında başarılar dilerim.”