Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca yürütülmekte olan parsel içi Basınçlı Sulama Tesislerine yapılan hibe desteklemelerine 2015 yılında da devam edildi. Hibe Programı kapsamında İlimizde 8 üreticimiz basınçlı sulama sistemi kurdu.

tarim_ic-005.jpg3 Mayıs 2015 tarih ve 29344 Sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Bireysel Sulama Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Tebliği (Tebliğ No: 2015/13)kapsamında; İlimize tahsis edilen bütçe dahilinde başvurusu uygun bulunan 8 adet projeye, Program kapsamında 2015 yılı içerisinde üreticilerimize toplam 111.729,69-TL hibe ödemesi yapılacaktır. Proje kapsamında parsel içi damlama, yağmurlama sulama sistemi ve tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alımına hibe desteği verilecektir. Bakanlığımızca yürütülen program kapsamında basınçlı sulama ekipmanları alımına 2020 yılına kadar yüzde 50 hibe desteği verilmesi planlanmaktadır” dendi.

 Su kaynaklarının tükendiği buna karşın içme ve sulama suyuna olan ihtiyacın arttığı dünyada suyun rantabl kullanılması açısından basınçlı sulama suyunun önemine değinen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, hibe desteğinden yararlanan yatırımcılara hayırlı olsun temennisinde bulundu.