Kızılbaş Aleviliği’ndeki 12 Ocaktan biri olan Şıh Delili Berxecan Ocağı dervişlerinden Derviş Süleyman’ın 7 bin 600 mozaikten oluşan portresi, GENÇSEM yetkilisi Fuat Gök nezaretinde 6 kişiyle 6 aylık sürede tamamlandı.

Biten portre, Derviş Süleyman’ın torunu olan işadamı Erdal Güntaş’a teslim edildi.

Hazırlanan portre, 1983 yılında 86 yaşındayken Hakka yürüyen Derviş Süleyman’ın mezarının da bulunduğu Dedeağaç (Pilvenk) Köyü’ndeki Şıh Delili Berxecan Ocağı’na konacak.

Portreyi teslim alan Erdal Güntaş, türbeye yaşamı boyunca bakan, cem tutan ve insanlardan her daim yardımlarını esirgemeyen dedesinin portresinin yapılmasının kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi.

GENÇSEM’in önemli bir merkez olduğuna vurgu yapan Güntaş, “Merkez, Dersim’deki gençlere iş sağlama açısından, onların topluma kazandırılması açısından güzel işler yapıyor. Gaziantep’ten sonra Türkiye’de ikinci olarak mozaikten böyle eserlerin yapılması çok sevindirici. Bu durum bize bu kurumun ayakta kalması gerektiğini gösteriyor. Bu nedenle toplumdaki duyarlı insanları merkeze destek olmaya çağırıyorum. Belediyenin merkeze desteği var ancak bununla bir yere kadar gidilebilir.  Portrenin yapılmasında emeği geçen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Ciddi bir emekle iyi bir eser ortaya çıkarmışlar” dedi.

GENÇSEM Yetkilisi Fuat Gök, yaptıkları portrenin dayanıklılığının binlerce yıl olduğunu belirterek, “Mozaikten portreler yapmak için sipariş alıyoruz. Sipariş vermek isteyenler merkezimizle irtibata geçebilirler. Merkezimizin en büyük destekçisi Sayın Belediye Başkanımız. İşadamımız Erdal Güntaş Bey de merkezimize katkı amacıyla bu portreyi yaptırdı. Kendisine teşekkür ediyor, aynı duyarlılığı diğer insanlarımızdan da bekliyoruz. Çünkü çok önemli bir işleve sahip olan merkezimizin devam etmesi gerekiyor” diye konuştu.