Dersim’de yoğun kar yağışının ardından meydana gelen elektrik arızasını gidermek için yola çıkan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ)’ın 5 çalışanı merkeze bağlı Çalkıran Köyü’nde araçları bozulunca mahsur kaldı.

Telsiz bağlantıları kesilen ekipten haber alınamayınca FEDAŞ ekipleri harekete geçti. Valiliğin talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı bir paletli ambulans ile ekipler bölgeye sevk edildi.

Mahsur kalan ekip, araçlarının tutuşması nedeniyle ölüm tehlikesi atlatırken, yangını söndürdükten sonra araç içinde oturarak kurtarılmayı bekledi.

Uzun uğraşlar sonunda araçlarını yeniden çalıştıran ekip, karayoluna kadar gelmeyi başardı. Burada kendilerini kurtarmak için yola çıkan ekiplerle buluşan 5 kişilik ekip, kurtulma sevincini arkadaşlarına sarılarak paylaştı.

Sabah saatlerinde enerjisiz kalan Geyiksuyu Köyü mevkiine gittiklerini belirten kar aracı operatörü Yoldaş Yiğit, “Aracımız arıza verdi. Mahsur kaldık. Bir şekilde aracı temizleyip çalıştırdık. 7 saatte karayoluna gelebildik” dedi.

Donmaktan son anda kurtulduklarını belirten ekipler, kurtulmalarından ötürü mutlu olduklarını dile getirdi.

ariza-ekibi_ic.jpg

FEDAŞ Tunceli İl Müdürlüğü İşletme Grup Şefi Erdinç Ergün yaptığı açıklamada, “Olayın ardından bütün afet acil birimlerini devreye soktuk. Ekiplerimizle bağlantı kuramıyorduk. Aracımız bozulmuştu, ekiplerimizin donma tehlikesi vardı. Yine yaban hayvanlarıyla alakalı tehlike vardı. Sonuçta ekibimiz kurtuldu. Bundan sonra da bunları yaşayacağız ama bizim için yılmak yok. Halkımıza elektrik sağlamak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Kurtulduktan sonra bir süre köydeki kahvehanede dinlenen ekipler, çizmelerindeki suya rağmen Geyiksuyu bölgesindeki başka arızayı gidermek için yeniden çalışmaya devam etti.