22 Nisan’da başlayan kutlamalarda, Tunceli Belediyesi ve Çocuk Oyunları Federasyonunun katkılarıyla çocuklar için Palyaço Oyun Grupları getirilerek, çeşitli gösterimler ile çocuklar gönüllerince eğlendi. Sagu & Pagu çizgi filmi iki gün boyunca çocuklar için sinema salonunda gösterimde bulunarak, çocuklar ile buluştu. Atatürk Stadyumunda çocuklara pamuk şekeri, elma şekeri, patlamış mısır, çeşitli oyuncaklar armağan edildi.

Kutlama programına Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay sonel, ,Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, 4. Komanda Tugay Komutan Vekili Albay Feridun Bircan Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum amirleri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu tarafından Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan program, Atatürk Stadyumunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Buradaki programda İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Konuşmaların ardından anaokulu öğrencileri gösterilerini sundu. Çeşitli okullardan öğrencilerin şiirler okuyup, şarkılar söylediği program öğrencilerin bando gösterisi, halk oyunları gösterisi ve ritim gösterileriyle devam etti.

Gösterimlerin ardından, program, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında; 1. olan Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencisi Doğa Su Müc’e, 2. olan Şehit Nedip Cengiz Eker Ortaokulu öğrencisi Baver Sezgin’e, 3. olan Munzur Ortaokulu öğrencisi Enes Numan Işık’a İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Aslanoğlu tarafından, kompozisyon yarışmasında; 1. olan Hürriyet Ortaokulu öğrencisi Ebru Uludağ’a, 2. olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Tilda Palacı’ya, 3. olan Şehit Nedip Cengiz Eker Ortaokulu öğrencisi Toprak Kuş’a, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak tarafından, resim yarışmasında;  1. olan Sarı Saltuk İlkokulu Öğrencisi Aren Ateş’e, 2. olan Elif Güntaş İlkokulu öğrencisi Alya Beren Yıldırım’a, 3. olan Mehmet Ali Türker İlkokulu öğrencisi Deniz Gülbay’a Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel tarafından ödülleri verildi.

Sonel ve beraberindekiler, programın sona ermesiyle çocuklar ile birlikte Tunceli-Ümraniye Belediyesi Kardeş Parkında gerçekleştirilen uçurtma şenliği için alana geçti.

23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-kutlamalari-(5).jpg