TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Aygün, önergesinde şunları kaydetti: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri sırasında, Berkin Elvan’ın katillerinin bulunması için eylem yapan 4 çocuk gözaltına alınmıştır. Çocuk Bayramı'nda, çocukların gözaltına alınmasına tepkiler devam ederken basında gözaltına alınan çocuklardan birine işkence yapıldığına dair haberler yer almıştır.”

Aygün, şu sorularına yanıt istedi:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde çocuklar neden gözaltına alınmıştır? Kendileri gibi çocuk olan Berkin Elvan’ın katillerinin bulunmasını istemek suç mudur?

Gözaltına alınanlara işkence yapıldığı iddiası doğru mudur? Doğru değil ise basında yer alan fotoğraftaki çocuk nasıl o hale gelmiştir?

Gözaltına alınan çocuğa kim işkence yapmıştır? İşkence yapanlar hakkında işlem yapılacak mıdır?

Emniyetin yetkileri arasında gözaltına alınana işkence yapmak var mıdır? Yoksa neden gözaltına alınanlara işkence yapılmaktadır?

Emniyetin görevleri arasında katilin bulunmasını isteyenleri gözaltına almak mı yoksa katilleri tespit edip tutuklanması mı vardır?

Neden Berkin için adalet isteyenler her seferinde gözaltına alınırken katil halen tespit edilmemiştir?

Berkin Elvan’ın katili 315 gündür neden tespit edilememektedir? Emniyetin imkanları mı yetersizdir yoksa olayın aydınlanmasını mı istememektesiniz?