TÜRKONFED, FIRATSİFED, TUNİŞKAD ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından 23 Mayıs 2014 Cuma günü Grand Şaroğlu Hotel’de düzenlenecek toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, “Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) olarak temel amaçlarımız arasında, Türkiye sınırları içerisinde faaliyet gösteren, ortak amaç, ilke ve hedefleri benimseyen, bölgesel ve sektörel iş dünyası federasyonlarının ortak sesi olarak ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmak; bölgesel ve sektörel kalkınma vizyonları geliştirerek uluslararası entegrasyona ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmak gelmektedir. 

TÜRKONFED olarak, bu amaçlar doğrultusunda her yıl çeşitli konularda raporlar hazırlayarak farkındalığı artırmaya çalışmaktayız. 2012 yılında ilk raporu “Çorum Modeli ve 2023 Senaryoları”nı yayınladığımız “Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler” çalışma serisinin ikinci raporu olan “Tunceli Modeli ve 2023 Senaryoları”nı 23 Mayıs 2014, Cuma günü Tunceli’de düzenleyeceğimiz bir toplantı ile kamuoyuna tanıtacağız.

Fırat Kalkınma Ajansı’nın teknik desteği, üyemiz Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun işbirliği ile hazırlanan, TÜRKONFED Başkan Danışmanı Doç. Dr. Ümit İzmen ve ekibi tarafından kaleme alınan söz konusu raporumuzun tanıtımında sizleri de aramızda görmekten büyük memnuniyet duyacağız” ifadelerine yer verildi.

Toplantı programı şöyle:

23 Mayıs 2014, Cuma – Tunceli Şaroğlu Otel

13.30- 14.30 Hoş geldiniz konuşmaları

Fidan AYDIN, TUNİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı

Yahya Alper BEKTAŞ, FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet Ali BUL, Tunceli Belediyesi Başkanı

Süleyman ONATÇA, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı

Hakan Yusuf GÜNER, Tunceli Valisi

14.30- 15.00 Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler: Tunceli Modeli ve 2023 Senaryoları Raporu

 Sunum

 Rapor Yazarı Doç. Dr. Ümit İZMEN

15.00-15.15 Ara

 

 

 

15.15-16.30 Panel: Tunceli Nasıl Kalkınır? İş Dünyası Perspektifi

Sedat Şükrü ÜNLÜTÜRK, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi

Musa BULUT,  TUSGİD Başkanı

Baran GÜNDOĞAN, TUNSİAD Başkanı

Kazım KORKMAZ, Tunceli TSO Başkan Yardımcısı

Mesut ÖZTOP, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V.

Denizbank Temsilcisi

16.30- 17.00 Soru – Cevap