Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, yatırımcı kurumların bölge müdürleri, ilçe belediye başkanları ile kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve hizmetlerin yürütülmesi amacıyla kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması maksadıyla düzenlenen toplantıya hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Bakanlarımıza ben Tunceli halkı adına teşekkür etmek istiyorum. Bu üç aylık süre sonunda İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu geldi yine ondan sonra Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu geldi yine önceki Kalkınma Bakanlarımızdan komşu ilimizden eski Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz geldi. Tunceli’de yapılacak olanlar ile yapılması düşünülen yatırımlar onlarla paylaşıldı. Tabi geçmişte olan işler de var. Yıllar süre gelen işler de var. Özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Ulaştırma Haberleşme Denizcilik Bakanımızın ve tabi burada aramızda bulunan Karayolları Bölge Müdürümüzün gayretleriyle yıllardır yapılmayan Tunceli Pülümür-Erzincan güzergahı 89 kilometre, Tunceli-Pülümür yol ayrımı Nazimiye Dallıbahçe güzergâhı 21 kilometre ve Çemişgezek feribot iskelesi Hozat Pertek yol ayrımı arası 27 kilometre, toplamda da 137 kilometre güvenlik yolu kapsamına alındı. Prosedür çok hızlı tamamlanacak ve Allah nasip ederse en geç 2018 Haziranda biz orada inşaata başlamış olacağız.  Bunun için Karayolları Genel Müdürümüze, tüm bürokratlarımıza ve devlet büyüklerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 2017 yılı dördüncü dönem itibariyle bir değerlendirme yapacak olursak; 2017 yılı içerisinde toplam 330 adet proje çalışması yapıldı. Bu projelerden 162 adet proje bitirildi. 138 proje devam ediyor. 17 proje ihale aşamasında ve 13 projeye ise; 2017 yılı üçüncü dönem itibariyle başlanamadı” dedi.

Vali Sonel konuşmasının devamında ise; “kamu yatırımları için yatırımcı kuruluş temsilcilerimiz, kaymakamlarımız ve ilçe belediye başkanları işbirliği halinde olmalı ve bilgi alışverişinde bulunmalıdırlar. Kurumlarımızın koordinasyon içinde başarılı çalışmalar yapacağına inanıyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Sonel’in konuşmasının ardından toplantı, yatırımcı kurum müdürlerinin yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili sunumlarıyla sona erdi.

2017-son-koordinasyon-(1).jpg