2013 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hakan Yusuf Güner’in başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Vali Yardımcıları Ali Güldoğan, Eşref Yonsuz, ilçe ve belde belediye başkanları, yatırımcı kurumların bölge müdürleri, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

il_ic1.jpg 

      İl genelinde yapılan yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözümleri ele almak, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Hakan Yusuf Güner,  2013 yılı projeleri hakkında yetkililerden bilgi alarak İlde devam eden projelerin hızlı bir şekilde tamamlanması yönünde ilgililere talimat verdi.

 Vali Güner, İlde kış mevsiminde vatandaşların mağdur olmaması için tüm kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini belirtti.

il_ic.jpg   

      Vali Güner, “Tunceli-Ovacık ilçemize otel, telesiyej, kar ezme sistemi kurularak Ovacık ilçemiz artık kış sporlarının öncüsü olacak buradan milli sporcular yetiştireceğiz ayrıca Pülümür ve Mazgirt ilçesinde inşası yarım kalmış spor salonlarını bitireceğiz. Yine ilimiz Dersim spor kulübüne yeni bir saha kazandırdık spor ve sporcu alanında nüfus oranına göre Türkiye birincisi olan Tunceli İlinin bundan sonra başarıları ile anılması için biz üzerimize düşeni yapacağız, bizler devlet büyükleri olarak halka hizmet için varız, halk için varız, halkımız mutlu ise bizler mutluyuz, halka tepeden bakan bir zihniyetle halkı ötekileştiren bir mantıkla hareket edemeyiz: Bu zamana kadar yapılan geçmişin bazı yanlışlarını bugünün yöneticilerine mal etmeden geçmişi unutup geleceğe bakmalıyız. Ben bu ilin sorunlarını çok iyi biliyorum öncelikle Tunceli’de işsizlik sorunu birinci sırada yer almakta, sonra konut ve konaklama sorunu bunları çözüme kavuşturacağız. 500 kişilik erkek öğrenci yurdu ve 200 kişilik kız öğrenci yurdu yaparak öğrencilerimizin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız, yine şehrimizin büyük sorunlarından biri olan yol sorununu kısmen giderdik, yol durumu ile özel olarak ilgileniyoruz en kısa zamanda devam eden projelerimiz ile bu sorunların üstesinden geleceğiz. Yine ilimizde gıda tarım konusunda da bazı ürünleri marka haline getireceğiz. Özellikle bal, sarımsak ve fasulye üretiminde öncü olup bu konularda girişimcileri destekleyerek istihdam üretmiş olacağız” dedi.

 

     Vali Güner’in konuşmasının ardından yatırımcı kurum temsilcileri ve kurum müdürleri devam eden proje ve yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 

     Tunceli Valiliği Toplantı Salonunda yapılan toplantı yaklaşık üç saat sürdü.