Tunceli’de 11bin 60 öğrenci ile 964 öğretmen iki haftalık yarıyıl tatiline başladı.

Munzur Ortaokulunda; düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, Okul Müdürü Zeki Erdoğan ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Okulda düzenlenen törende, öğrencilerin karne heyecanı paylaşıldı. İlköğretim okullarında okuyan öğrencilere karneleriyle birlikte, yenilenen ders programları ve yeni uygulamalara ilişkin bilgilere yer verilerek, çocuklarının başarısı için velilere önerilerde bulunuldu.

karne_ic.jpg

Rehber Öğretmen Gürdal Çalık karne ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı, “öğrencilerin aldığı karne aynı zamanda velilere de verilecek karnedir. Eğitime önem veren çocuğunu yönlendiren velinin daha başarılı bir öğrencisi olduğunu görürüz. Ama bir dönem boyunca okula uğramayan çağırıldığında okula gelmeyen harçlık vermekle çocuğunu bir gören bir velinin öğrencisinin başarılı olmadığı görülmektedir. O yüzden çocuklarına kızmamaları her çocuğun başarı olma potansiyeli vardır. Onlara güvensinler, mutlu, huzurlu güvenli bir ortam sağlasınlar. Eğitimle ilgili konuları sohbetler yaparlarsa, beraber kitap okusunlar birinci dönem başarısız olan çocuklar ikinci dönem başarılı olacaklarını görürler” dedi.

karne_ic1.20130125183443.jpg

Tunceli Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, “öğrencilerimiz uzun bir eğitim döneminden sonra yarı yıl tatiline girdiler. Aileleri ve akrabaları ile güzel zaman geçirmelerini ikinci döneme daha dinlenmiş ve dinç bir şekilde girmelerini temenni ediyorum. Çocuklarının kabiliyet ve yeteneklerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olsunlar. Onlara ve eğitimleri ile daha ilgili olmalarını, çocukları ile daha fazla zaman geçirmelerini öneriyorum. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Geleceğimiz aileler ve öğretmenlerin ellerinden şekillenecektir” diye konuştu.

karne_ic2.20130125183501.jpg

 Ziya Polattaş, Tunceli merkez 7. ve 8. sınıflarda başarılı 1,2 ve 3.ü olan öğrencilere imzaladığı kitapları hediye etti.

Karne dağıtım töreninin ardından Hürriyet Ortaokulu Müdürü Doğan Metin yarıyıl tatiline girecek olan öğretmen ve personeline Grand Şaroğlu’nda Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş’ın da katıldığı bir kahvaltı düzenledi. Kahvaltıda öğretmenlerle bir süre sohbet eden Polattaş, “uzun bir maratondan sonra yarıyıl tatiline girdik. Tatilde öğretmenlere aileleri ve çocukları ile mutlu huzurlu bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum” dedi.

karne_ic3.jpg

karne_ic4.jpg