Atatürk Mahallesi’nde 18.madde uygulaması ile ilgili olarak Tayam Kıraathanesi’nde halkla bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

        Toplantıya Belediye Başkanı Edibe Şahin, Belediye Başkan yardımcısı İbrahim Kasun, Belediye İmar Bölümü Yetkileri, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Toplantıda konuşan Başkan Edibe Şahin, “Dersim’in yaşanılabilir bir kent olabilmesi için planlı olması gerekiyor. Planlı bir kent gelişime açık bir kent olur. Kentin imar yönünde planlı olması vatandaşları mutlu eder. İmar planındaki asıl amacımız, daha önce tarlalar halinde olan arsalarınızı bu kentin planına uygun biçiminde parseller haline getiriyoruz. Parselleri oluştururken o mahallelinin yararına olacak şekilde planlama yapmaya dikkat ediyoruz. 18.madde uygulamasının çok zor olduğu biliyorduk. Halkımız bu konuda bize güvendi, biz de halkımıza güvendik.3 yıldır bu konudaki çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yapmaya devam ediyoruz. Ve gördüğünüz gibi kentimize yakışır bir şekilde inşaat sektörü canlandı. Bu çalışmaları yaparken ilkeli davranıp kimsenin hakkını yenmeyecek şekilde uzman arkadaşlarımızla çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Yapılan bu çalışmaları siz değerli halkımızla paylaşıyoruz. Çalışmalara bakarken çok küçük noktalara takılmadan projeyi bir bütün görmek lazım. Belediye olarak siz vatandaşlarımızdan istediğimiz bu uygulamalardan bizimle beraber olmanız ve doğru bakış açısıyla çalışmaları yürütmemizdir” dedi.

Başkan Edibe Şahin, toplantıya katılan vatandaşlara teşekkür etti.

 

Toplantının ardından18. madde uygulaması ile ilgili olarak mahalle sakinleriyle karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.