Vali Güner mesajında şunları kaydetti: “Türkiye'de batılı anlamda ilk tıp okulunun açıldığı tarih olan 14 Mart 1827 yılı nedeniyle, 1919 yılından itibaren 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

 İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir. Bu nedenle doktorluk mesleği önemini hiçbir zaman kaybetmemiş, kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür.

Sağlıklı bir yaşam insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Hiç kuşkusuzdur ki bu anlamda doktorlarımız, fedakârlıkları ve meslek aşkları sayesinde, insanların yaşam kalitesini yükseltmede ve bu yaşam kalitesinin duraksamaya uğradığı hallerde hastalarını sağlığına kavuşturmak adına kutsal bir mümessil olarak bu zor görevi üstlenmişlerdir.

 Herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmeti felsefesiyle hareket eden fedakârca çalışan ve sağlık alanında değerli katkılarda bulunan doktorlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”