Tunceli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması, hayvansal üretimde verimlilik ve kalitenin artırılması amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında damızlık boğa dağıtım kura töreni düzenlendi.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen törene Vali Yardımcı Serdar Arslantaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, İl Müdür Yardımcısı Abdulkadir Akkan, hayvan yetiştiricileri ve davetliler katıldı.

ciftci_ic-001.jpgTören de konuşan Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş; "Bakanlığımızın destekleri ile et ve süt verimi yüksek hayvanlar yetiştirerek hem çiftçilerimizin kalkınması hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaçla da ilk etapta dağıtımı yapılan simental ırkı boğaları alan yetiştiricilerin doğru bir tercih yaptıklarını ve damızlık olarak kullandıkları takdirde yüksek verimli yavru alacaklarını düşünüyorum" dedi.

İl Müdürü Orhan Kaya da yaptığı konuşmada; İl genelinde 136 yetiştiricinin damızlık hayvan alımı yatırımına alındığını, ilk etapta 2014 yılı Eylül ayında müracaat eden 14 yetiştiricinin taleplerinin karşılandığını, proje kapsamında yalnızca damızlık erkek alımı değil, yeni ahır/ağıl yapımı veya mevcut ahır ve ağılların da tadilat bakım ve onarımlarının da yüzde 50 hibe desteği ile yapılabileceğini söyledi. Kaya, “ayrıca damızlık materyal temin edildikçe diğer yetiştiricilerimizin taleplerini karşılamak için de çalışmalarımızın devam edecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kura çekimi ile damızlık boğalar sahiplerine teslim edildi.