Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya, Başkan Edibe Şahin,  İlçe Belediye Başkanları, STK ve Siyasi Parti Temsilcileri katıldı.

 

25-28 Temmuz arasında yapılacak olan festivalin ön hazırlık toplantısında, katılımcı demokratik anlayışıyla festival programı kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

 

        Belediyenin festival sonrası kent genelinde yaptığı memnuniyet anket sonuçlarını dile getiren Başkan Edibe Şahin, festivalin Dersim halkı için içselleştirmenin çok önemli olduğunu belirterek, “festivalin dil, kültür, inanç, tarihsel, sosyal, çevre, sanatsal ve halkın taleplerini göz önünde bulundurarak bir festival planlamak önemlidir. Katılımcı Demokratik anlayışıyla bir festival hazırlığı yapılacak ve bu kent için anlamlı bir festival yaratmak,  Dersim için, katılımcılık anlayışıyla Munzur Doğa ve Kültür Festivalinin "uluslararası bir festival" olarak boyut kazandırtmak çok önemlidir. Bu kapsamda Kültür, İnanç, Çevre, Sanatçılar, halkın taleplerini göz önünde bulundurarak bir festival planlamak gerekiyor. Bu yıl ki festivalimizin yer sorunu var. Festival için yer bulmak zorundayız. Bu konuda görüş ve önerinizi almaya açığız” dedi.