İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa, Vali Hakan Yusuf Güner, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okuması ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşanİl Milli Eğitim Müdürü Ziya Polattaş, ''Milli Marşımız, milletimizin yüksek karakterinin temsil edildiği ve bu nedenle de 'İstiklal Marşı' olarak anılma yüksekliğine erişmiş istisnai bir metindir'' dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Marşını ''Benim milletime en Kıymetli Hediyem'' diye nitelediğini belirten Polattaş, şunları kaydetti, ''İstiklal Marşı'nın dünyada başka bir örneği yoktur. Şunu iyi biliyoruz ki, tarih bilincini taşımayan, kültür değerlerinin ve kültür birikimlerinin farkında olmayan toplumların, ulusu birliği içinde yaşama imkanları son derece sınırlıdır ve tarih, bunun acı örnekleri ile doludur. Bundan dolayıdır ki; Mehmet Akif'e İstiklal Marşımıza gösterilen saygı, ulusal değerler gösterilen ve gösterilecek saygıyla eşanlamlıdır. Köklerine bağlı ve geçmişinden güç alan kuşakların yetişmesi, bu anlayışın bütün kişi ve kurumlarda yerleşmesiyle mümkündür. O nedenledir ki Akif, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' demiştir.''

Mehmet Akif'in yazdığı şiirlerin okunması ile devam edilen program, gün dolayısıyla yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Güner tarafından ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.