Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Covid-19 nedeniyle süresi uzatılan 13. Etap Hibe Sözleşmeleri tamamlandı.

Hibe sözleşmeleri kapsamında Tunceli’de 10 projeye toplamda 7 milyon 500 TL destek sağlanacak.

Hibe desteği almaya hak kazanan işletme sahipleriyle Tunceli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde sözleşme imzalandı.

Burada açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Kaya, “Tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla 2006 yılında başlatılan ve 2025 yılına kadar devam ettirilmesi planlanan program kapsamında; 2020 yılında Bakanlığımızca Programa alınan 10 projeye toplamda 7 milyon 500 bin lira hibe ödemesi gerçekleştirilecektir” dedi.

Kaya, “Bir ülkenin kalkınmasında tarımsal üretim kadar tarımsal sanayinin de geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Bakanlığımız tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programından yapılan modern tesislerin, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasına zemin oluşturacağını vurgulayarak hibe desteğinden yararlanan yatırımcılara hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Kaya’nın konuşmasının ardından hak sahipleri ile hibe sözleşmeleri imzalandı.