MÜZE GİBİ KÜTÜPHANE başlıklı yazımızı okuyan Sayın Belediye Başkanımız aradı. İstanbul’dan geliyormuş. DERSİM DERNEKLERİNİN, DEDEF, düzenledikleri, DERSİMİ TANITMA GÜNLERİ etkinliklerine katılmak için gitmiş. Etkinlikleri, sosyal medyadan izlemiştim. Etkinlikler, İstanbul, Yeni kapıda, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığının tahsis ettiği Alanda, Kurulu, 4 büyük çadırların altında düzenlenmiş, TANITIM GÜNLERİ, asılan afişlerle, TUNCELİLERİN BULUŞMASI olarak ifade edilmiş. DERSİM coğrafyasından, ünlü doğa tablolu, resimlerin, sergilenmesinin, tanıtılmasının, yanında, bu coğrafyada yaşayan insanların, kültürlerini, inançlarını, yöresel ürünlerini, tanıtan bir tanıtım etkinliği olarak düzenlenmiş. TUNCELİLERİ, ünlü büyük kentte İstanbul’da, buluşturan etkinliğe ilgi büyük olmuş. İlimizin CHP li belediye başkanlarının yanında, Büyük şehir belediye Başkan yardımcısı, Tuncelili, ünlü isimler, CHP İstanbul il Başkanı, Tunceli’ye, Tuncelilere, yakınlık duyan dostları, Binleri bulan katılımcılar, YENİ KAPIDA buluşmuşlar. Etkinliğin tanıtımı, Billboardlara asılan afişlerle, sosyal medyada yapılan yayınlarla yapılmış. Yöresel ürünlerin sergilendiği, tanıtıldığı etkinlikte, Tunceli’nin, yerel kültürü, yerel ürünleri, yerel mahalli oyunları, sergilenerek tanıtılmış. Belediye Başkanlığımızın destek verdiği, temin ettiği yöresel ürünler, ziyaretçilerle buluşmuş. Tunceli, Belediye Başkanı, MAÇOĞLU, tanıtıma katılanların, İstanbulluların, ilgi odağı olmuş. Tanıtımda büyük payı olmuş. Tanıtım etkinliğine katılan, davet üzerine bir konuşma yapan CHP İstanbul il Başkanı CANAN KAFTANCIOĞLU, benimde ekran başında alkışladığım, Tuncelileri, tanıtım etkinliğini, tanıtıcı, güzel bir konuşma olmuştu. Etkinliğin ilgi odağı, Belediye Başkanımızın, coşkulu bir dille yaptığı konuşmasında, İstanbul’da, yaklaşık 300 Bin Dersimlinin olduğunu, her yıl düzenlenecek tanıtım günlerine katılım artacak, yüz binleri bulacaktır. Diyordu. Dersimlilere sesleniyordu. Milyonlarız. ’Diyordu.

Topraklarımıza, ünlü doğamıza, inancımıza, kültürümüze sahip çıkalım. Barajlarla, yangınlarla, köy boşaltmalarla, bizleri yok etmek istediler. Memleketimizden, doğamızdan, uzaklaştırdılar. Bu değerlerimize sahip çıkmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Diyordu. Dersim kültüründe, kadın erkek eşitliğine örnek olarak SULTAN DAĞINI gösteriyordu. Sözlerini bitirirken, Dersimlilere sesleniyordu. Memleketinize DERSİME dönünüz. İnançlarınıza kültürünüze, doğanıza sahip çıkınız ‘Diyordu. ’Yeni bir dünya mümkündür. Hepinizi bu dünyada birlikte olmaya çağırıyorum.’ Diyordu. Etkinliği Düzenleyen, DEDEF e, katılımcılara teşekkür ediyordu. Sayın Belediye Başkanımız, ’Tanıtım etkinliğinin, yılın son ayında değil, yerel ürünlerin, elde edildiği Ekim Ayında yapmanın daha uygun olacağı düşüncesiyle, önümüzdeki yıllarda TANITIM Günlerini, etkinliklerini, EKİM Ayında düzenlemeyi düşünüyoruz. ‘Diyordu. Kütüphaneyle ilgili yazımı okuyan Sayın Belediye Başkanımızla, düzenlemeyi, eksiklikleri konuştuk. Yazımda belirttiğim, okurlar için oturup okuyabilecekleri bir mekânın, salonun, eksikliğinin giderilmesini istedim. Sayın Başkan, ’Hocam, Gezip gördüğünüz kütüphane Bizim, Belediyenin kütüphanesidir. Mesut ÖZCAN beyden hizmet almaktayız. Sergilenen tarihi belgeler, Mesut beyin araştırması sonucu bulup getirdiği tarihi belgelerdir. İsim Vecihi TİMÜROĞLU olsa da kütüphane Belediyenin kütüphanesidir. Var olan eksiklikleri gidereceğiz. Ziyaretçilerin oturup okumaları, incelemeleri için düzenlemeler yapacağız. Gerekirse Mesut Beyle paylaştığımız gibi ayrı ayrı isimler adına düzenlenmiş kütüphanelerin orta yerine ziyaretçilerin oturup inceleme yapmaları, okumaları için veya müstakil bir salonda, gerekli düzenlemeyi yapacağız.’ Dedi. Sayın Başkana,’ Belediye, parkının yanı başındaki belediyeye ait binada, belediyenin kurup hizmete sunduğu, gezip gördüğüm, çok beğendiğim, bir başka kütüphaneniz daha vardı. Ne durumda’ Diye, sordum. Başkan, ‘ Evet o kütüphanemizde halkın, okurların hizmetindedir. Oradaki kütüphanemiz, okuyan öğrencilerimizin

yararlanması için düzenlenmiş, Orada, Rahat, bir ortamda katılacakları sınavlara, hazırlanmaktadırlar. Beklenenin üstün öğrencilerimiz, oradaki kütüphanemizdeki, çalışmaları sonucu katıldıkları sınavlarda başarılı oldular. ‘Bak hocam, okumanın önemine çok değer verdiğimiz için Hizmet binamızın merdivenlerinin ara boşluklarını, katlarda bulabildiğimiz boşlukları kitaplarla doldurduk. Kütüphane yaptık. İsteyen okumak istediği kitabı alıp götürebiliyor. Azaldıkça getirip dolduruyoruz. Yeter ki okuyanımız çok olsun. Okusun. Kitaplar bizden. ‘Diyordu. Bir önceki yazımda, hayran kaldığım kütüphane için Mesut Beye teşekkür ederken, müzenin, esas sahibi, kurucusu, Belediyeye, teşekkür etmeyi unutmuştum. Doğrudan Başkana, bu güzel duyarlılığından dolayı teşekkür ettim. Bütün okurlarıma, dostlarıma, sağlıklı, mutlu, yıllar, insanlığa da, barış içinde yaşanan bir dünya diliyorum.