VAN (AA) - Türkiye Halter Federasyonu tarafından Van'da düzenlenen Türkiye Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Şampiyonasının açılış seremonisi yapıldı.

Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonundaki programda konuşan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, ülkenin en güzel illerinden biri olan Van'da böyle bir faaliyet yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bölge illerindeki faaliyetlerde yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirten Ünlü, ilerleyen günlerde milli takım kamplarının da Van'da yapılacağını aktardı.

Ünlü, bu programların Van ile sınırlı kalmayacağını, 2023 yılında Türkiye şampiyonalarının bir çoğunu doğu illerinde gerçekleştireceklerini ifade etti.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise Van'ı bu tür güzel çalışmalarda görmenin kendilerini mutlu etiğini dile getirdi.

Federasyon başkanından güzel müjdeler aldıklarını ifade eden Say, şunları kaydetti:

"Biz de bu tür müsabakalara, çalışmalara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız. Edremit'imizi, tarihimizi, Van'ımızı tanıtma fırsatı bulduk. Ülkemizin dört bir köşesinden gelen gençlerimiz var. Olimpiyatlar, müsabakalar bu tür çalışmalar barışın, kültür değişiminin, kültürel çalışmaların en güzel alt yapı hazırlık çalışmalarıdır. Bizlerde buna ev sahipliği yaptığımız için mutlu olduk."

Konuşmaların ardından dereceye giren sporcular için madalya töreni düzenlendi.

Birçok ilden 330 sporcunun katıldığı şampiyona, 24 Temmuza kadar devam edecek.